Elektrik tellerinden çıkan yangın 60 dönümlük tarlayı küle çevirdi

​Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde tarlaların üzerinden geçen elektrik tellerinden çıkan yangın sonucu, buğday ekili 60 dönümlük tarla büyük zarar gördü.

Elektrik tellerinden çıkan yangın 60 dönümlük tarlayı küle çevirdi
08 Haziran 2020 - 13:04


Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Karakuzu Köyü’nde Eyüp Karakaya'ya ait ekinlerin üstünden geçen elektrik tellerinden çıkan yangın sonucu buğday ekili 60 dönümlük alan küle döndü.


Çıkan yangın kısa sürede büyürken yangını duyan köylüler traktörlerle yangının etrafını sararak büyümemesi için ekini sürmeye başladı. Kendi imkânları ile yangını söndüremeyen köylüler, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Yangında 60 dönüm buğday tarlası yanarak kül oldu.


Yangının elektrik tellerinden kaynaklandığını söyleyen Eyüp Karakaya, “Elektrik telleri, tarlamın üstünden geçiyor. Teller çok gevşek olduğu için rüzgâr geldiğinde teller birbirine değiyor. Değdiğinde de ateş kıvılcımları kuru olan ekinlerimizin üstüne yağıyor. Dün bizim köyde kopan elektrik tellerinden dolayı çıkan yangın, fazla zarar vermeden müdahale ederek söndürüldü. Geçen sene de 30 dönümlük tarlamız yanmıştı. Bizler her yıl bu sıkıntıyı çekiyoruz. Ama bu gün tekrar elektrik tellerinden çıkan ateş kıvılcımları sonucu 60 dönümlük buğday tarlamız yanarak kül oldu. Yılık 50-60 bin TL elektrik faturasını ödüyoruz. Ama her gün onarım bakım var diyen DEDAŞ, darbesiyle karşı karşıya gelmiş bulunduk. Çoluk çocuğumuzun rızkı, bir yıllık emeğimiz çöp olup gitti. Buradan yetkililere sesleniyorum. İsteğimiz bu büyük soruna bir çözüm bulsunlar.“ dedi. (İLKHA)


Bu haber 1896 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor