Evlerde taziye yapanlarla ilgili cezai işlem yapılacak

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla taziye evleri, köy odaları ve evlerde taziye yapanlarla ilgili idari ve adli işlem yapılacak.

Evlerde taziye yapanlarla ilgili cezai işlem yapılacak
03 Ağustos 2020 - 20:29

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından son zamanlarda Covid-19 vaka artışlarına neden olduğu tespit edilen “taziyeler” ile ilgili kararlar alındı.


Alınan kararda şu ifadeler kullanıldı: “İlimizde son dönemlerde artan vaka sayılarını kontrol edebilmek amacıyla gerek taziye evleri, köy odaları vb. ortak alanlarda gerekse evlerde taziyelerin yapılmamasına karar verilmiştir.  Görevlilerince cenaze sahiplerine duyuru yapılıp bilgi verilmesine ve kurallara uyulmayan taziyelerin kolluk kuvvetlerine bildirilmesine, konu ile ilgili kolluk kuvvetlerince her türlü tedbirin alınmasına karar verilmiştir.”


Taziyelerle ilgili alınan kararın devamında kurallara uymayanlarla ilgili işlem yapılacağı ifade edilerek, “Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.” denildi. (İLKHA)


Bu haber 3262 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor