GECE KARANLIĞINDA ÇOCUKLARIN EKMEK KAVGASI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde, yeni inşaat yapmak amacıyla yıkılan ev ve işyerlerinin enkazı çocukların ve gençlerin

GECE KARANLIĞINDA ÇOCUKLARIN EKMEK KAVGASI
29 Nisan 2011 - 17:11
ekmek kapısı oldu.
İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan bir inşaatta, gündüz saatlerinde yapılan yıkımın ardından oluşan enkazdaki demir hurdaları çıkarmak amacıyla gece karanlığında ellerinde balyoz, keskilerle ve demir kesen makaslarla beton yığınları arasında çıkaran yaşları 12–24 arası değişen çocuklar ve gençler gece geç saatlere kadar inşaatlardan hurda demir topluyorlar.

İnşaat enkazından hurda demir toplayan gençlerden 23 yaşındaki Hasan Yıldız yaptığı açıklamada şunları kaydetti "İşsiz olduğumuz için arkadaşlar arasında grup oluşturarak gündüz ve gece inşaatlardan topladığımız hurda demirleri kilosu 40 kuruştan satarak günlük harçlığımızı çıkarıyoruz. Ailelerimizin durumu iyi olmadığı için boşta gezmemek adına kendi çabamızla çalışarak masrafımızı çıkarmak ve ailemize destek olmak için gece geç saatlere kadar inşaat enkazlarından demir topluyoruz. Günde 15–20 YTL para kazanıyoruz. Hem kendi ihtiyacımızı hem de ailemize bir nebzede olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.



Lütfü YALGI/SİVEREK








Bu haber 1992 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde Bahar Şenlikleri düzenlendi
Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde Bahar Şenlikleri...
Eyyübiye Belediyesi'nden Almanya İle İşbirliği
Eyyübiye Belediyesi’nden Almanya İle İşbirliği