HÜDA PAR Esnafın Sorunlarını Dinledi

Hür Dava Partisi Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem Siverek Gıda maddeleri Odasını ziyaret ederek ilçe esnafının sorunlarını dinledi.

HÜDA PAR Esnafın Sorunlarını Dinledi
08 Şubat 2017 - 09:45




Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, Gıda Maddeleri Odası Başkanı Vahit Sevdalı’yı makamında ziyaret ederek, ilçe esnafının sorunlarını dinledi. Görüşme sırasında yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Sevdalı, seslerinin siyasiler tarafından duyulmamasından sitem etti.

3 bin esnaf mağdur durumda

1985-2000 yılları arasında mükellef olup da BAĞ-KUR kapsamına alınmayan esnafın mağdur edildiğine dikkat çeken Sevdalı, “1985 ile 2000 yılları arasında vergi mükellefi olup da BAĞ-KUR’a kayıt yaptıramayan 3 bin esnafımız var. Bu esnafların geriye dönük olarak primlerini ödemesi halinde BAĞ-KUR kapsamına alınmaları gerekir. Bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz”

Geliri düşük esnaftan vergi alınmasın

İlçe esnafının ülkede yaşanan son gelişmelerin ardından zor günler yaşadığını belirten Sevdalı, “Ülkemizde yaşanan son gelişmelerden dolayı zor günler yaşıyor. Esnafın mağduriyetlerin giderilmesi ve desteklenmesi gerekir. Yıllık geliri 10 bin TL’den düşük esnaflardan vergi alınmamasını öneriyoruz”

Esnafa faizsiz kredi verilsin

KOSGEB tarafından binlerce başvuruya rağmen çok az kişiye faizsiz kredi verildiğine dikkat çeken Sevdalı, “Hükümetin 265 bin başvuruya rağmen 15 bin esnafa 50 bin TL faizsiz kredi imkânı sunmuştur. Bu sayı çok yetersizdir. Faizsiz kredinin başta bölgemiz esnafı olmak üzere tüm esnaflara verilmesi gerekir”

Kamyon garajı eksikliği

İlçede, nakliye işi ile uğraşan onlarca kamyoncunun araçlarını park edecek garaj bulamadığına dikkat çeken Sevdalı, “İlçemizde onlarca nakliyeci araçlarını park edecek garaj bulamamaktadır. Bu durumdan dolayı araçlar gelişi güzel park ediliyor. Bu sorunun çözülmesi için ilçede kamyon garajına ihtiyaç vardır”

Görüşme sırasında yılda 5 bin ton peynir sevkiyatının yapıldığı ilçede peynir hali ve gıdacılar sitesi yapılması gerektiğini ve organize sanayi bölgesinin bir an önce faaliyete geçirilmesi gerektiğini belirten Sevdalı, ziyaretinden dolayı İdem’e teşekkür etti.

Sorunları dinleyen İdem, sorunların yerelde ilgili makamlara iletileceğini, ayrıca talep ve sorunların bir rapor halinde parti genel merkezine iletileceğini söyledi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2722 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı