ŞANLIURFA VALİSİ DEĞİŞİYOR MU?

Özel HABEREMNİYET Müdürleri Kararnamesi'ni geçtiğimiz hafta açıklayan İçişleri Bakanlığı şimdi de Valiler Kararnamesi

ŞANLIURFA VALİSİ DEĞİŞİYOR MU?
16 Ocak 2010 - 16:50
için start verdi.
İçişleri Bakanlığı'ndan kulislere yansıyan bilgilere göre, 17 ilin valisi değiştirilecek, 4 ilin valisi de merkeze çekilecek. Yer değiştirecek veya başka görevlere atanacak valiler arasında İstanbul Valisi Muammer Güler, Ankara Valisi Kemal Önal ile İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da adlarının bulunduğu öne sürüldü. Yine Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın da başka görevde değerlendirileceği belirtildi.

Kararnamede valilerin performanslarının dikkate alındığı, soruşturma geçiren veya adları değişik olaylarla anılan valilerin yerlerinin değiştirilip, bazılarının da merkeze alınacağı öğrenildi. Görev yerleri değiştirilebilecek valiler arasında Ankara, İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Balıkesir, Şanlıurfa, Bursa, Antalya, Adana, Gaziantep, Mersin, Konya, Ağrı, Samsun valilerinin isimleri de geçiyor.

Valiler kararnamesiyle birlikte, kamuoyunda Terörle Mücadele Müsteşarlığı olarak bilinen Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na da atama yapılacak. Yine valiler kararnamesine yapılacak eklemeyle Emniyet'teki bazı daire başkanlıklarında da revizyona gidilebileceği ileri sürülüyor.
Ufuk TÜRKYILMAZ
Akşam













Bu haber 1723 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı