Şanlıurfalı İş Adamı İbrahim Toru toprağa verildi

Yakalandığı Coronavirus nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Şanlıurfalı İş Adamı İbrahim Toru toprağa verildi
25 Eylül 2020 - 18:22

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) hastalığından dolayı Gaziantep’te özel bir hastanede tedavi gören Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı İbrahim Toru (44), hastalığının nüksetmesi üzerine bu sabaha karşı hayatını kaybetmişti.


Yakınları tarafından Şanlıurfa’ya getirilen Toru’nun cenazesi, Eyüp Peygamber Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Harran Kapı Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Cenaze törenine; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, HÜDA PAR eski Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, siyasi parti ve STK temsilcileri, iş ve medya dünyasından isimler, Toru ailesi ve vatandaşlar katıldı.


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Toru’nun vefatı ile ilgili yayımladığı mesajda, “Şanlıurfa’mızın değerli iş adamı, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru kardeşime Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar ve baş sağlığı diliyorum. Rabbim cennetiyle ödüllendirsin.” ifadelerini kullandı.


İbrahim Toru Kimdir?


İbrahim Toru, 2 Mayıs 1976 yılında 11 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde doğdu.  Küçük yaşlarda ayakkabı boyacılığı yaparak birçok işte çalışan Toru, 1992 yılında abisi ve amcasıyla birlikte şehir merkezinde bir pasajda dükkân açarak, 16 yaşında iş hayatına başladı.


1993 yılında amcasının vefat etmesi üzerine abisi ile birlikte ticaret hayatına devam eden Toru, Dubai’ye giderek oradan getirmiş olduğu oyuncaklarla oyuncak sektörüne girdi.


Kısa sürede sermayesini büyüten Toru, 2008 yılında Şanlıurfa’dan uydu yayını yapan Kanal Urfa TV’yi kurdu.


2018 yılında, 27. Dönem Genel Seçimlerinde AK Parti’den 11. sıra Şanlıurfa Milletvekili adayı olan Toru, Ak Parti’nin 8 milletvekili çıkarması üzerine milletvekili seçilememişti.


Toru, evli ve 3 çocuk babasıydı. (İLKHA)


Bu haber 3618 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor