Siverek Belediyesinin kırsaldaki çalışmaları sürüyor

Siverek Belediyesi, kırsal alanda sürdürdüğü çalışmalarla kırsal mahalle ve sokakların yol ihtiyaçlarını karşılayarak, halkın taleplerini karşılıyor.

Siverek Belediyesinin kırsaldaki çalışmaları sürüyor
03 Mart 2017 - 11:57

İlçe genelinde çalışmalarını sürdüren Siverek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün yanı sıra kırsal mahallelerinde taleplerini karşılamaya devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce Çaylarbaşı bölgesinde bulunan Çanakçı ve Konak mahallelerinde yol yapımına başlandı.

Çanakçı mahallesinde yol yapımında sona gelindiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, “Ekiplerimiz bir süre önce Çanakçı mahallemize malzeme döktü, bugünde serimi yapılıyor. İnşallah çalışmalarımız sona erdiğinde mahalle sakinlerimiz farkını görecek. Bu bölgede çalışmamız sadece Çanakçı’da değil, Konak mahallesinde de sürüyor. Buradaki çalışmamız bittiğinde ekiplerimizi ivedilikle Konak kırsal mahallemize yönlendireceğiz” dedi.

—2017 yılı kırsalda atılım yılı olacak

Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın talimatıyla araç ve iş makinesi sayısının arttırılacağını söyleyen Başkan Yardımcısı Öncül, “40’a yakın iş makinesi daha ekliyoruz. 2017 yılı Kırsal Hizmetler Müdürlüğü için bir atılım yılı olacak. 2017 yılında ulaşılmadık bir mahalle kalmayacak, inşallah yılsonunda bütün kırsal mahallelerimize ulaşıp yol sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.

—Siverek diğer ilçelere benzemiyor

Şanlıurfa bölgesinde en fazla kırsal mahalleye sahip olduklarını ifade eden Öncül şunları kaydetti: “Büyük bir ilçe, yaklaşık 630 kırsal mahallesi bulunuyor. Bunların tamamına kısa sürede ulaşmanız mümkün değil. Sağolsunlar, bizleri sabırla beklediler, şuan %60’ını tamamlamış durumdayız, geri kalanlarını da bu yıl içerisinde kesinlikle ulaşacağız. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı kalmayacak, hedefimiz önümüzdeki süreçte kırsal mahallelerde beton yol ve kilitli parke taşı çalışması yapmaktır. Böylece kent merkezinde bulunan tüm hizmetler kırsal mahallede yaşayan vatandaşlarımızın da ayağına gitmiş olacak.”

Çanakçı kırsal mahallesi sakini Mehmet Ali Uslu, daha önce yolların kullanılamaz durumda olduğunu belirterek, “Allah razı olsun Siverek Belediyesinden. Bizi çamurdan ve tozdan kurtardı. Eskiden yollarımız iyi değildi, çamurdu. Araç gidip gelemezdi, şuan çok iyi duruma geldi” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi


Bu haber 2184 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı