SİVEREK İKRA-DER TARAFINDAN MÜBAREK ÜÇ AYLAR PROGRAMI DÜZENLENDİ



Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği tarafından Mübarek Üç Ayların Önemi hakkında bir program düzenlendi.

SİVEREK İKRA-DER TARAFINDAN MÜBAREK ÜÇ AYLAR PROGRAMI DÜZENLENDİ
27 Haziran 2009 - 14:13
ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde yapmış olduğu hayır hizmetleri ve Mübarek günlerde düzenlemiş olduğu etkinliklerle bilinen Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İkra-Der) tarafından dün akşam saat 21.00 ‘de dernek binasında “Üç Ayların Önemi” hakkında bir program düzenlendi.





Dernek üye ve dernek gönüllerinin katıldığı program, İbrahim hoca tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İnzar Dergisi yazarlarından Cemal Çınar “Üç Ayların Önemi” hakkında bir konuşma yaptı. Konuşmasında yapmış oldukları etkinliklere değinen Çınar,” Bizler üç ayları anmıyoruz, mevlid kandillerinde Hz. Peygamber'i anmıyoruz. İslami sorumluluğumuzdan dolayı yapmamız gereken tebliğ vazifesini yerine getiriyoruz.
İçimizde birikmiş Muhammedi sevdanın ateşinden dolayı bu mübarek günleri fırsat bilip, halkımıza ulaşmayı, halkımızı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.” Dedi





Cemal Çınar Hoca konuşmasının devamında bir Müslüman'ın bu mübarek günlerde yapması gerekenleri ise şöyle sıraladı, “ Geçen yılki üç aylardan bu sene ki üç aylara kadar İslami sorumluluğumuzda, İslami bilincimizde bir artma mı oldu, bir azalma mı oldu, bunun hesabını yapmalıyız.

Biliyorsunuz “iki günü bir olan zarardadır” hadisi ile İslami sorumluluğumuzu ne derece yerine getirdik, yapmamamız gereken fiilleri ne derede yaptık bunun muhasebesini yapmalıyız.
Ayrıca bu mübarek geceleri birer ganimet bilip çok dua, zikir, kur'anı kerim, gece namazı ve daha önce yapmak isteyipte yapamadığımız nafile ibadetlerle bu geceleri değerlendirmeliyiz.” Dedi





Program daha sonra basında “Takkeli Minik Çocuklar” olarak bilinen Siverek İkra Çocuk grubunun söylediği Kürtçe ve Türkçe birbirinden güzel ilahilerle devam etti.Progam saat 23.00'de Cemal Çınar Hoca tarafından yapılan kapanış duasıyla sona erdi.



Haberikra.com




Bu haber 1885 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti