SOKAK ORTASINDA İNFAZ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da, 37 yaşındaki Mehmet Demir, aralarında kan davası bulunan akrabası 28 yaşındaki Mehmet Karael

SOKAK ORTASINDA İNFAZ
15 Aralık 2009 - 23:56
tarafından cadde ortasında kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü.

Olay, saat 11.00 sıralarında Eyüpkent Mahallesi'nde bulunan Buğday Pazarı önünde meydana geldi. İddiaya göre, yük taşımacılığı yapan Mehmet Demir, 63 VM 717 plakalı kamyonuyla sabah saatlerinde yüklediği buğdayları boşaltmak için Siverek'ten buğday pazarına gelmek üzere yola çıktı. Ancak, Demir yönetimindeki kamyon ile Buğday Pazarı'na yaklaştığı sırada, yolu aralarında kan davası bulunan dayısının oğlu Mehmet Karael tarafından kesildi. Karael, daha sonra kamyondan inen Mehmet Demir'i, elinde bulunan iki tabancayla peş peşe ateş etti. Akrabasının saldırısına maruz kalan Demir, sığınmak istediği dönerci büfesinin girişinde kanlar içerisinde yere yığıldı. Silah sesleri üzerine yapılan ihbarın ardından olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polisler, saldırgan Karael'i iki tabancayla birlikte gözaltına alırken, ağır yaralı Demir ise ambulansla Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürülmek istenirken yolda yaşamını yitirdi.

Yaşananların ardından ikinci bir olay yaşanma ihtimaline karşı pazar ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, korku dolu anların yaşandığı cadde üzerinde yapılan incelemede 28 adet boş kovan bulundu.

Daha önce kan davası nedeniyle bir kişiyi öldürdüğü ve cezaevinden 2 yıl önce tahliye edildiği öğrenilen Demir'in ölüm haberini duyan yakınları akın ettikleri hastanede sinir krizleri geçirip gözyaşına boğuldu. Olayın ardından silahlarıyla birlikte gözaltına alınan ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmasına başlanan Mehmet Karael'in ise kan davası nedeniyle Demir'i öldürdüğünü ve pişman olmadığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu haber 2564 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı