TÖRE GEREĞİ İNFAZ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, evinde öldürülmüş olarak bulunan 3 aylık hamile, 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Aysel Çadır'ın eşinden ayrıldıktan sonra nikahsız birlikte yaşadığı

TÖRE GEREĞİ İNFAZ
20 Kasım 2008 - 22:56
38 yaşındaki Müslüm B. tarafından öldürüldü.
Müslüm B. tutuklanırken, Aysel Çadır'ın annesi Hülya Çadır, kızının eşinin ailesinin aldığı kararla 'töre gereği' infaz edildiği iddiasında bulundu.

Olay geçen pazar gecesi Adana Mahallesi'nde meydana geldi. Polisi arayan Müslüm B., birlikte yaşadığı 2 çocuk annesi Aysel Çadır'ı evde ölü olarak bulduğunu bildirdi. Olay yerine gelen polisler, evde Aysel Çadır'ın başı ile vücudunun değişik yerlerine aldığı kurşunlarla yaşamını yitirdiğini tespit ederken, çelişkili ifadeler veren Müslüm B.'yi gözaltına aldı. Eve geldiğinde nikahsız eşini öldürülmüş halde bulduğunu iddia eden Müslüm B., ifadesinin ardından sevk edildiği Adliye'de çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Öldürülen Aysel Çadır'ın annesi Hülya Çadır, gözyaşı dökerek, kızının eşinin ailesinin aldığı 'meclis kararı' ile 'töre gereği' infaz edildiği iddiasında bulundu. Genç kadının kardeşleri ve diğer akrabaları da olayın töre cinayeti olduğunu ve Müslüm B.'nin yanı sıra, diğer aile fertlerinin de tutuklanmasını istedi. Ayrıca Müslüm B.'nin genç kadını sık sık dövdüğü ve ölümle tehdit ettiği de iddia edildi.

TOPRAĞA VERİLDİ
Talihsiz kadının cenazesi toprağa verilirken yakınları olan kadınlar da saçlarını tutam tutam yolup yüzlerini tırnaklayarak ağıtlar yaktı...



Bu haber 2333 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti