''YARDIMCI ABLA'' İZDİHAMI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da, ilköğretim okullarının ana sınıflarında 3 ay süreyle çalıştırılmak üzere alınacak 300 ‘yardımcı abla’, alımı için bin kişi başvurunca noter

''YARDIMCI ABLA'' İZDİHAMI
25 Eylül 2009 - 17:58
huzurunda kura çekimi yapıldı. İşkur'da yapılan kura çekimi sırasında kapı önünde oluşan yoğunluk nedeniyle kısa süreli izdiham yaşanırken, bazı genç kızlar, şartlara uymadığı gerekçesiyle başvurularının kabul edilmemesinden dolayı yetkililere sitemde bulundu.

İşkur Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Toplum Yararına Çalışma’ projesi çerçevesinde, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı anaokulu ve ana sınıflarında 3 ay süreyle çalıştırılmak üzere 300 yardımcı abla kontenjanı ayrıldı. Asgari ücret verilecek olan iş için yapılan duyurunun ardından bin genç kız ve kadın İşkur'a başvuruda bulundu. Talebin yoğun olması üzerine, bugün İşkur İl Müdürlüğü önünde kura çekimine karar verildi. Noter huzurunda yapılan kura çekimine, iş başvurusu yapan yüzlerce kadının gelmesiyle İşkur İl Müdürlüğü önünde yoğunluk yaşandı. Bunun üzerine yetkililer, kura çekimini salon yerine herkesin görmesi için İşkur Müdürlüğü'nün giriş merdivenlerinde, herkesin görebileceği şekilde yaptı. Kura öncesi, bina önünde toplanan kalabalığa megafonla konuşan yetkililer, geçmiş yıllarda bu işte çalışan ve öğrenim görenlerin müracaatlarının kabul edilmediğini açıklaması üzerine bazı adaylar bu duruma tepki gösterdi.

İşkur İl Müdür Vekili Mahmut Kaya, başvurunun talebin üzerinde gerçekleşmesinden dolayı noter huzurunda kura çekimi yaptıklarını belirterek, “Okullarda istihdam edilecek 300 kişiye, 3 ay boyunca asgari ücret ödenecek ve SSK primleri İş Kur tarafından karşılanacaktır. Amacımız bu kriz döneminde gençlerimize, bu proje sayesinde iş imkanı sunmak” dedi.

Kura çekiminde isimleri okunan bazı genç kızlar sevinçlerini çığlık atarak gösterdi. İsmi çıkmayanların da üzüldüğü gözlenen kura çekimi sırasında İşkur Müdürlüğü önünde çevik kuvvet polisleri de önlem aldı. 
Bu haber 2531 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor