Haliliye millet evlerindeki kursiyerlere uzmanlardan seminer

Haliliye Belediyesi Millet Evlerinde meslek öğrenen kadınlara yönelik düzenlenen seminerler devam ediyor. Ahmet Yesevi Millet Evinde kadınlara eğitim veren uzmanlar, obezite, omurga sağlığı ve madde bağımlılığı konularında kursiyerlere bilgi verdi.

Haliliye millet evlerindeki kursiyerlere uzmanlardan seminer
28 Mayıs 2022 - 15:24
Haliliye Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezleri’nde kadınların meslek öğrenimini sağlamaya yönelik yürütülen kurs faaliyetlerinin yanı sıra birçok alanda eğitimler veriliyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları doğrultusunda hayatın her alanında kadınlara yönelik pozitif ayrıcalıklar sunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bünyesindeki Ahmet Yesevi Millet Evindeki kurslara katılan kadınlara sağlık, aile, çocuk gelişimi konularında seminerler düzenliyor. Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı uzman eğitmenler tarafından verilen seminerler ile kadınların hem sağlık hem de aile konularında bilinçlenmeleri hedefleniyor.



Periyodik aralıklarla düzenlenen seminerin son konusu sağlık olurken, kursiyer kadınlara obezite ve omurga sağlığı konusunda eğitim verildi. Kadınların sağlıklı bir yaşam için dikkat etmesi gereken noktaları aktaran uzmanlar, madde bağımlılığına karşı ise ebeveynlerin nasıl davranması gerektiğini ifade etti.  

Düzeli olarak yapılan seminerler ile kadınların bilgilendirildiğini belirten Diyetisyen Büşra Demir, “Haliliye Belediyesinin destekleriyle kadın destek merkezlerimizi gezip, kadınlarımızı bu konuda bilgilendiriyoruz. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Kursiyer kadınlar ise eğitime katkı sunan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise eğitimlerin program dahilinde periyodik olarak devam edeceği belirtildi.

Bu haber 413 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek