Hastane personeli ve hasta yakınları arasında arbede

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorun olmamasından dolayı hasta yakınları ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandığı iddia edildi.

Hastane personeli ve hasta yakınları arasında arbede
01 Eylül 2022 - 10:29

Olay, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikinliğinde yaşandı. İddiaya göre, E. A. eşiyle birlikte randevu aldıkları hastaneye geldi. Doktorun olmamasından yakınan şahıs, video çekerek durumu göstermeye çalıştı.

Hastane içerisinde kendisinin ve diğer hasta yakınlarının mağduriyetini dile getiren şahıs, hastane güvenliği ile tartıştı.

Cep telefonu kamerasına konuşan bir başka vatandaş, eşine randevu aldığı saatte doktorun olmamasını belirterek mağdur olduğunu ifade etti.

Videoya çekildiği gerekçesiyle E.A ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Görüntülerde bir güvenlik görevlisinin cep telefonunu almaya çalıştığı görüldü.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamada, "Hastanede kurum içi bir karar ile kadın doğum polikliniklerine erkeklerin alınmaması kararı alınmıştır. Bu karar kadın doğumun içerisinde hasta olarak başvuran vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde muayene olabilmesi için alınmıştır. Hastanemizde 16 kadın doğum uzmanı görev yapmaktadır. Ameliyathane, yatan hasta servisi ve acil polikliniği dışında, günlük ortalama ayaktan hastalara 6-7 poliklinik hizmet vermektedir. Her hekime günlük MHRS ile 86 hasta randevulu geliyor. Randevulu gelen hastaların dışında ayaktan başvuran hastalarla birlikte ortalama bir kadın doğum uzmanı 120-130 hasta bakıyor. Kadın doğum polikliniği muayenesi uzun süren bir poliklinik, hastaların yapılan muayenesinde doktor tarafından ultrason ile muayene yapılmaktadır. Dolayısıyla bu sayı doktorun da hasta bakma kapasitesinde üzerinde olduğundan dolayı belirli bir sayıdan sonra hasta kabulü yapılamamaktadır. Resmî kurum içerisinde görüntü kaydedip, canlı yayın vs. yapılması, hasta mahremiyeti açısından yasaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 


Bu haber 648 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması