Hazır E-ticaret Sitesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hazır E-ticaret Sitesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hazır E-ticaret Sitesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
30 Kasım 2022 - 14:17

 


E-ticaret sitesi açmak isteyen kişi ve işletmeler üç farklı yöntem ile sitelerini açabilmektedir. Açık kaynak kodlu yazılımlar, e-ticaret sitesi yazdırma ve hazır e-ticaret sitesi (e-ticaret paketleri) ile site kurma kişi ve markaların kullanabileceği üç yöntemdir. Genellikle e-ticaret sitesi kurarken profesyonel hareket etmek isteyen markalar her zaman e-ticaret paketi satın almayı tercih eder. Çünkü e-ticaret paketleri içinde markaların e-ticaret süreçlerini daha kolay yönetebileceği birçok özellik bulunur.

Hazır e-ticaret siteleri ile online mağaza açmak isteyenlerin ise doğru bir e-ticaret altyapısı seçimi yapması gerekir. Çünkü e-ticaret altyapıları içerisinde yer olan modül ve özellikler birbirine göre farklılaşabilir.

Hazır E-ticaret Sitesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda e-ticaret paketi seçimi yaparken önem vermeniz gereken belirli unsurlardan bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek e-ticaret paketleri hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve böylece doğru e-ticaret altyapısını kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Markanızın İhtiyaçları ve Amacı


Hazır e-ticaret sitesi satın alırken markaların ilk göz önünde bulundurması gereken unsur kendi ihtiyaçları ve amaçlarıdır. Çünkü e-ticaret ile yurtiçinde satış yapacak olan markalar ile e-ihracat ile yurtdışına ürün satacak olan markaların ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Bu nedenle sanal mağazalarını kurmadan önce markaların yurtiçinde mi yoksa yurtdışında mı satış yapacaklarına karar vermesi gerekir. Bunun sonrasında ise hazır e-ticaret sitelerinde yer alması gereken özellikleri belirleyerek bu özellikleri içeren paketleri seçmesi gerekir.
 

Hazır E-ticaret Sitesinin Fiyatları


Hazır E-ticaret Sitesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenlerden bir diğeri de amaç ve ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra fiyatlardır. Çünkü e-ticaret ve e-ihracat altyapılarının donanımsal özellikleri birbirine göre farklılık göstermektedir.

Markalar doğru bir paket seçimi yapmak ve e-ticaret sitelerini aktif edebilmek için bu noktada bir bütçe belirlemeli ve bütçelerine en uygun fiyata yakın olan e-ticaret paketlerine yönelmelidir. Fakat bu noktada önemsenmesi gereken en önemli unsur ilgili e-ticaret ya da e-ihracat paketinin ihtiyaçlarınıza uygun özellikleri ve entegrasyonları kapsamasıdır.

 

Temel Özellikleri ve Müşterilerine Sundukları


Piyasa e-ticaret yapmak isteyen markalara özel hazır e-ticaret sitesi satan birçok bilişim ve yazılım firması bulunmaktadır. Firmaların e-ticaret yapacak kişilere verdiği hizmet ise birbirinden oldukça farklıdır. Bu nedenle hazır e-ticaret sitesi satın almadan önce markaların belirli araştırmalar yapması ve ilgili bilişim firmasının güvenilir olup olmadığına karar vermesi gerekmektedir.
 
  • E-ticaret Alanında Verilen İndirimler
 
  • 7/24 Müşteri Desteği
 
  • Sağlanan Entegrasyonlar
 
  • İndirimli Sanal Pos Özelliği
 
  • İndirimli Kargo Anlaşmaları
 
  • Referanslar ve Daha Önce Çalışılan Firmalar

Genellikle her markaya göre farklılaşmaktadır. E-ticaret sitesi kurarken profesyonel hizmet almak isteyen her e-ticaret firmasının da e-ticaret altyapısı sağlayıcısını değerlendirirken bunları göz önünde bulundurması ve buna göre uygun bir seçim yapması gerekmektedir. Aksi takdirde çalıştığınız altyapı sağlayıcısından iyi bir hizmet alamama ihtimaliniz bulunmaktadır.
 

Modül ve Özellikler


Hazır e-ticaret sitesi tercih ederek online mağazalarını açacak olan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konulardan biri de e-ticaret altyapısı içerisinde yer alan modül ve özelliklerdir. Çünkü bir e-ticaret altyapısı içerisinde yer alan modül ve özellikler markaların e-ticaret süreçlerini daha profesyonel bir şekilde yönetmelerine olanak tanımaktadır.
 
  • SEO Modülü
 
  • Sipariş Yönetim Modülü
 
  • Sayfa Tasarım Modülleri
 
  • İçerik Yönetim Modülleri

Her e-ticaret sitesinde olması gereken modül ve özellikler arasında yer almaktadır. Bu nedenle sizler de e-ticaret sitenizi profesyonel bir şekilde kurmak istiyorsanız altyapınızda bu modül ve özelliklerin yer almasına özen gösterebilirsiniz.
 

Entegrasyon Türleri


E-ticaret entegrasyonları da modül ve özellikler gibi markaların e-ticaret süreçlerini yönetmelerini kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle hazır e-ticaret sitesi satın alırken e-ticaret firmalarının altyapı içerisinde yer alan modül ve özelliklerin yanı sıra entegrasyon türlerini de göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekmektedir.
 
  • Muhasebe ve ERP entegrasyonu
 
  • Kargo entegrasyonu
 
  • Ödeme sistemi entegrasyonları
 
  • Pazaryeri entegrasyonu
 
  • Santral entegrasyonu
 
  • XML Tedarikçi Entegrasyonları

Hem finansal süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmek hem de farklı platformlardan satış yaparak müşteri memnuniyetini artırmak isteyen her markanın önem vermesi gereken entegrasyonlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle sizler de hazır e-ticaret sitelerini karşılaştırırken bu modül ve özelliklerin yer almasına önem verebilirsiniz.
 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kolayca Kurun


E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edebilir ve hem bütçenize uygun bir e-ticaret sitesi kurarken hem de profesyonel bir şekilde e-ticaret yapma imkânı yakalayabilirsiniz.
 
Bu haber 324 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması