Hemşireler Günü münasebetiyle program düzenlendi

Şanlıurfa'da 12 Mayıs Hemşireler Günü münasebetiyle düzenlenen programda sağlık çalışanlarının özverili çalışmasına dikkat çekildi.

Hemşireler Günü münasebetiyle program düzenlendi
12 Mayıs 2023 - 15:55
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Ceylan Gür yaptı.

Ceylan Gür, "Tüm bu zorlu süreçlerde fedakârca çalışan meslektaşlarıma gösterdikleri özveri ve bizlere verdikleri destek için teşekkür ederim.12 Mayıs Hemşireler gününü kutlar, tüm sağlık çalışanları arkadaşlarıma, meslek hayatları boyunca başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bedri Caner Kaya,
"6 Şubat tarihli deprem ve arkasından İlimizde yaşanan sel felaketi sonrası zorlu süreçlerden geçtik. Bu dönem içinde camiamızın birçok üyesini belki de kaybettik. Aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu önemli günün düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 12 Mayıs hemşireler günümüz kutlu ve mutlu geçmesini diliyorum." ifadelerine yer verdi.


Şanlıurfa eski İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm, "12 Mayıs Hemşireler Gününüzü de canı gönülden tebrik ediyorum. Pandemide, depremde, selde siz çalışma arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.12 Mayıs Hemşireler Gününüzü kutluyorum." dedi.



Dünya Hemşireler Günü ile ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Vekili Öğr. Üyesi Dr. Faruk Günak, "Sağlık hizmetleri bir ekip işidir, Sağlık hizmetlerinin herkes için eşit ulaşabilir ve sürekli olması ancak iyi bir ekip çalışmasıyla oluşturulabilir, bu ekip içinde çok önemli bir işlevi olan Hemşirelik aynı zamanda bir bilimdir. Çünkü sanatların en güzeli olan İnsanı Sevmeyi gerektirir. Hemşirelik bir sanattır, Hastanın gözündeki ışığı görmek, teşekkürü tevazuuyla kabul etmektir. Onun adına en iyiyi dilemek ve bunun için çaba sarf etmektir. Bu duygularla 'Önce İnsan' diyerek halka ve insanlığa hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakâr, cefakâr hemşirelerimizin 'Hemşireler Gününü' kutlayarak meslek hayatlarında başarılar dilerim." dedi.

Daha sonra meslekte 25 yılını doldurmuş sağlık çalışanlarına plaket ve çiçek verildi. Program sağlık çalışanlarına verilen kokteyl ile son buldu.

Programa, Şanlıurfa eski İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm, Şanlıurfa İl Sağlık Müdür vekili Öğr. Üyesi Dr. Faruk Günak, Hizmet Başkanları, Hastane yöneticileri ve Sağlık çalışanları katıldı.
 
Bu haber 370 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü