HÜDA PAR'dan kadın hastaneleri çıkışı

HÜDA PAR Aile Başkanı Aynur Sülün, kadınların muayene ve doğum süreçlerinde tercih hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, tamamı kadın personelden oluşan hastaneler önerisini yeniden gündeme taşıdı.

HÜDA PAR'dan kadın hastaneleri çıkışı
23 Şubat 2026 - 14:24

Kadınların sağlık hizmetlerine güvenli ve rahat ortamlarda erişmesinin temel bir hak olduğunu vurgulayan Sülün, muayene ve doğum gibi kritik konularda kadınların hassasiyetlerinin gözetilmesi gerektiğini ifade etti.

Kadın hakları söylemi üzerinden farklı ideolojik yaklaşımları eleştiren Sülün, Anadolu kadınlarının taleplerinin esas alınması gerektiğini dile getirdi.

Daha önce HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç de tamamı kadın personelden oluşan kadın hastalıkları ve doğum hastanelerinin kurulmasını önermiş, bu adımın kadınların sağlık hizmetine daha rahat erişmesini sağlayacağını belirtmişti.

www.siverekgenclik.com


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum