HÜDA PAR'dan sonra CHP'de ölüm yolunda yürüdü

“Bu bir yaşam çağrısıdır.” diyen CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Suruç-Urfa arası karayolunda yaşanan trafik kazalarına dikkat çekti.

HÜDA PAR'dan sonra CHP'de ölüm yolunda yürüdü
30 Nisan 2022 - 22:40

Suruç-Urfa karayolunun, yaşanan trafik kazalarından dolayı ölüm yolu olarak adlandırılmaya başlandığını söyleyen CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, “Bu yol arası trafik kazalarında yüzlerce insanımızı kaybettik onlarcası da sakat kaldı” dedi.
“Ölüm yolu”nun yaşam yoluna dönmesi için tüm siyasi parti temsilcilerini ve sivil toplum örgütlerini yürüyüşe davet eden Başkan Karadağ’ın çağrısı da yanıtsız kalmadı. Başkan Karadağ ve vatandaşlar organize sanayi bölgesi çıkışından Suruç Aligör’e kadar yaşam yolu yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşün ardından CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’ndan açıklama geldi. CHP İl Başkanı Karadağ şu ifadeleri kullandı:

“Hükümet sınıfta kaldı"

“Ne yazık ki bildiğimiz üzere “Suruç-Urfa” 'karayolu, gün geçtikçe daha çok risk olmakla beraber, kapanması güç olan yaralar açmaya devam ediyor.' 'Ölüm yolu' olarak adlandırılan, 'Yoğun bir güzergah olan, yaklaşık 80 km’lik "Birecik-Suruç-Urfa" D400  yolunda sıklıkla yaşanan trafik kazalarının bir çoğu maalesef ki can kaybı ile sonuçlanıyor. En son geçtiğimiz günlerde yaşanan trafik kazası sonucu, Gazeteci Fehmi Kaplan ve arkadaşı Halit Öz hayatını kaybetmişti. Hükümet, her konuda olduğu gibi ulaşım konusunda da Urfa'da sınıfta kalmıştır.”

"Ölüm yolu değil yaşam yolu istiyoruz"

“Duble yollarla övünen hükümet ve Ulaştırma Bakanlığı maalesef ki 70-80 km’lik bu güzergahı bir türlü duble yol yapmamıştır. Bu yolun bir an önce duble yol çalışmasına başlanması gerekir, aksi takdirde bilanço tablosu genişleyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ve yönetimi olarak, buradan yetkililere sesleniyoruz! Vatandaşlarımızın ulaşım güvenliğini sağlamak ve kangren olmuş bu sorunu çözmek görevinizdir. Bu vesileyle, vatandaşlarımızın çağrılarına ve bizlerin çözüm taleplerine kulak vermeniz için, sizleri göreve davet ediyoruz. "ÖLÜM YOLU" değil! "YAŞAM YOLU" istiyoruz!”

Hatırlanacağı üzere HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ve partilerden oluşan grup, ölüm yolunda kefen giyerek yürümüştü.
Bu haber 648 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi