HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Gülebak yetkililere çağrıda bulundu

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığı, Eyyübiye ilçesindeki Mermerciler ve Karocular Sitesini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Gülebak yetkililere çağrıda bulundu
17 Temmuz 2021 - 14:36
HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığı, Eyyübiye'de esnaf ziyaretlerini sürdürerek sorun ve sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor.

 Yapılan ziyaretler kapsamında Mermerciler ve Karocular Sitesini ziyaret eden HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Osman Gülebak ve beraberindeki heyet, Mermerciler ve Karocular Kooperatifi Başkanı Ahmet Çiftçi ve site esnafıyla siteyi gezerek birçok sorun hakkında birebir müşahede bulundu.

Yapılan ziyaret sonrası açıklama yapan Gülebak, "Yaşanan pandemi süreci tüm esnafımızı olumsuz etkilediği gibi buradaki esnaflarımızı da maalesef çok olumsuz etkilemiş. Bundan dolayı esnafımızın birinci sorunu ekonomik sıkıntıdır. Oysa biliyoruz ki esnaf ekonominin bel kemiğidir. Esnafın ayakta duramadığı bir yerde ekonominin ayakta durması mümkün değildir." dedi.

"Şehir çöplüğünün yaydığı kötü koku esnafımızı ciddi anlamda rahatsız ediyor"
Site yakınlarında bulunan şehir çöplüğünün esnafı ciddi anlamda rahatsız ettiğine dikkat çeken Gülebak, "Ekonomik sıkıntı yetmezmiş gibi bir de sitenin yakınlarında bulunan şehir çöplüğünün yaydığı kötü koku esnafımızı ciddi anlamda rahatsız ediyor. Bu yetmezmiş gibi bir de hemen yanı başlarında bulunan eski bir şantiye kazı alanına hayvan gübresi dökülüyor. Sanki tüm bunlar Eyyübiyelinin kaderiymiş gibi… Bir vatandaşın ahırından alınan gübre biri için hizmet iken, yanlış yere dökülmesi sonucu başka birilerine eziyete dönüşüyor. Zaten çöpün kokusundan duramayan esnaf, bu sefer dökülen hayvan gübresinin hem yaydığı kokudan hem de sineklerden dolayı yemek bile yiyemiyorlar. Defalarca yetkililere bu sorunları ilettikleri halde ilgilenen olmamış." ifadelerini kullandı.

"Buraya dökülen hayvan gübresi yağan yağmurla birlikte büyük bir bataklığa dönüşüyor"
Site yakınlarına dökülen hayvan gübrelerinin başta çocuklar olmak üzere herkese ciddi bir sıkıntı oluşturduğunu belirten Gülebak, "Buraya dökülen hayvan gübresi yağan yağmurla birlikte büyük bir bataklığa dönüşüyor. Bu da çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin alınmamış bu bölgeyi, özellikle çocuklar için büyük bir tehlikeye dönüştürüyor. Oysa bu gübre halkı rahatsız edecek şekilde ulu orta döküleceğine kurulacak bir fabrikada doğal gübreye dönüştürülebilir. Böylece hem insanımız rahatsız olmaz hem de çöpe dökülen bu gübre ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır." dedi.

"Esnafa sadece bir arazi temin etmek tek başına yeterli değildir"
Sitenin hem şehir dışında olması hem de belli bir giriş ve çıkışının olmamasının esnafı tedirgin ettiğini ifade eden Gülebak, "Yine sitenin güvenlik konusunda ciddi sorunları var. Sitenin hem şehir dışında olması hem de belli bir giriş ve çıkışının olmaması özellikle geceleri esnafı tedirgin ediyor. Esnafa sadece bir arazi temin etmek tek başına yeterli değildir. Bir hizmet yapılacaksa yarım yamalak değil tam olarak yapılmalıdır. Burada olması gereken sitenin etrafının bir duvarla örülmesi, kontrollü giriş çıkışların yapılması için belirli kapıların yapılması ve bu kapılarda güvenliğin olmasıdır.Site yıllardır faaliyete girdiği halde hâlâ kaldırımları yapılmadığı gibi herhangi bir ağaçlandırma çalışması da olmamış. Belediye tarafından zamanında alınmadığı için boş alanlarda biriken mermer parçaları kötü görüntülere sebep oluyor. Esnaf belediyenin düzenli ve sık bir şekilde bu atıkların temizlenmesini istiyor." diye konuştu.

"Halka hizmet etme görevinizi ve seçimlerde verdiğiniz sözlerinizi yerine getirin"
Halkın yetkililere hizmet için oy verdiğini söyleyen Gülebak,"Tüm bu sorunların yanında işin en vahim olanı ise yetkililerin, bu sorunlarını dile getiren site esnafına kulak tıkaması, duyarsız kalmasıdır. Halkın sorunlarını çözmek için yine halkın oylarıyla yetki alan insanların, böyle tavır sergilemesi kabul edilemez. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz: Eyyübiye halkına ikinci sınıf insan muamelesi yapmaktan vazgeçin. Halka hizmet etme görevinizi ve seçimlerde verdiğiniz sözlerinizi yerine getirin. Seçim dönemlerinde kapısını aşındırdığınız halka şimdi neden sırtınızı dönüyorsunuz? Oysa bu halk size hizmet etmeniz için oy verdi. Bunu unutmayın." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR olarak her zaman halkın sorunlarını dinlemeye devam edeceklerini belirten Gülebak, "Bizler de HÜDA PAR olarak; söz verdiğimiz gibi daima halkımızın sorun ve sıkıntılarını dinlemeye ve dile getirmeye devam edeceğiz." dedi.




 
Bu haber 885 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...