HÜDA PAR: Gençlik uyuşturucu bataklığına saplanıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, günümüzün en büyük sorunlarından olan uyuşturucu sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

HÜDA PAR: Gençlik uyuşturucu bataklığına saplanıyor
29 Aralık 2023 - 17:53

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu haftaki gündem çalışmasını uyuşturucu sorunu olarak belirledi.

Konuyla ilgili konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik kolları başkanı Mustafa Yıldırım, "HÜDA PAR olarak bu hafta geleceğimizin teminatı olan gençler ve memleketimiz için bir beka sorunu olan uyuşturucu sorununu ele alacağız ve gençlik kolları teşkilatımızla birlikte çözüm önerilerinde bulunacağız." dedi.

"Memleketin geleceğine suikast"

Yıldırım devamında ise "İnsanın akıl ve düşünme yetisini elinden alan düşünemeyecek hale getiren toplumda, aile içerisinde ağır trajik olaylara sebep olan her türlü uyuşturucu madde insan fıtrat ve onuruna toplum yapımıza insan onuruna ve memleketin geleceğine karşı yapılan bir suikasttır. İşsizliğe bağlı yoksulluk, yalnızlık hissi, yasal boşluk ve maneviyat eksikliği gibi sebeplerden dolayı gençlik uyuşturucu bataklığına saplanıyor.

Yıldırım, "Bağımlılık endeks ve istatistiklerini aşağıya doğru yönlendirmek için Valilik, Sanayi odaları, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Adliye ve Emniyet Müdürlüğü tarafından bir komisyon kurulmalı ve bu komisyon gençlerin bağımlılık endeksini aşağıya çekmek için çalışmalı. HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Gençlik gelecektir, geleceğimizi koruyalım." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızla ilgilenmeliyiz"

Konuyla ilgili açıklama yapan Eyyübiye Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Hicri, "Ebeveynler, aileler gençleri yalnız bırakmamalı onlarla bir arkadaş gibi ilgilenmeli ve tüm sorunlarına çözüm getirmelidir. Öğretmenlerimiz ve Camii imamlarımıza bağımlılıkla ilgili eğitim verilip gençlerimizin içerisinde bulunduğu manevi ve psikolojik boşluklar doldurulmalıdır" şeklinde konuştu.

"Herkes elini taşın altına koysun"

Karaköprü Gençlik Kolları Başkanı Fadlullah Güneş, "Yerel ve ulusal yöneticilerin ve vicdan sahibi girişimcilerin gençliğin işsizlik sorununu çözmek için gerek sanayi bölgelerinde gerek organize sanayi bölgelerinde ve vizyon projeleri ile gençliğin en verimli yıllarının heba olmaması için gençlik ve memleket için ileriye yönelik büyümenin yaşanabilmesi için kendi kişisel menfaatlerinden ödün vererek elini taşın altına koyması gerekiyor." dedi.

Caydırıcı cezalar verilmeli

Güneş, "Yasama organında bulunan yetkililerin ise bir an önce uyuşturucu üretimi sevkiyatı ve satışı yapan şahıslar kişiler ve çetelerle ilgili caydırıcı cezalar getirmeli. Ve tedavi merkezlerinde uygulanan gönüllülük esası kaldırılıp bağımlı ve sağlıklı düşünemeyen bütün bireyler tedavi altına alınmalı." dedi.

GAPGündemi
Bu haber 423 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti