HÜDA PAR ölüm yoluna dikkat çekmek amacıyla taziye çadırı kuracak

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, Şanlıurfa-Suruç-Birecik ölüm yolu için 13 Mayıs Cuma günü temsili taziye çadırı kuracağını açıkladı.

HÜDA PAR ölüm yoluna dikkat çekmek amacıyla taziye çadırı kuracak
11 Mayıs 2022 - 13:32
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı daha önce kefen giyerek eylem yaptığı Şanlıurfa-Suruç-Birecik yolunda yeni bir eyleme daha hazırlanıyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan tarafından yapılan açıklamada,  "Ölüm yolu olarak bilinen Şanlıurfa-Suruç-Birecik arasındaki yolda sayısızca kazalar gerçekleşti. Nice anne ve babalar evlatsız ve nice evlatlar da anne ve babasız kaldı. Daha önce yoldaki kazalara dikkat çekmek için kefen giyip yürüyüş yapmıştık. Duble yol yapılması için çağrıda bulunmuştuk. Fakat yetkililerin duyarsızlığı devam ediyor. Şanlıurfa’nın 14 milletvekili için büyük bir ayıptır. Türkiye’nin dört bir tarafında yol çalışmalarına bütçe ayrılırken, söz konusu Suruç-Birecik D-400 Karayolu olunca herkes kör ve sağır kalıyor maalesef." dedi.
Özaslan; halkımızın feryadına destek vermek için 13 Mayıs Cuma günü Şanlıurfa-Suruç arası 30'uncu kilometrede 3 günlük temsili taziye çadırı kuruyoruz. Taziye çadırımız 10.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olup Pazar günü saat 18.00'de son bulacaktır. Kazalarda sakatlık geçiren ve vefat edenlerin aileleri başta olmak üzere tüm halkımızı taziye çadırına davet ediyoruz, dedi.

"Yapacağımız etkinlik, bir farkındalık çalışmasıdır"

Özaslan, "Yetkilileri duyarlı olmaya davet edeceğimiz bu etkinlik, bir farkındalık çalışmasıdır. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki diğer yol çalışmalarına bütçe ayırabilen hükümet, isterse D-400 Şanlıurfa-Suruç-Birecik Yolu için de bütçe ayırabilir. Artık bu yolda canlarımızı yitirmek istemiyoruz ve bu yolun bir an önce yapılması için çalışmaların başlatılmasını talep ediyoruz." dedi.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 896 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Urfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı kılındı
Siverek'te Urfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı...