HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan'ın yeni sivil ve adil bir anayasa temasları

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan, "Yeni, Sivil ve Adil Bir Anayasa" çalışmaları kapsamında kentteki yerel ve ulusal basın çalışanlarını ziyaret etti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan'ın yeni sivil ve adil bir anayasa temasları
23 Nisan 2021 - 16:30
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, , "Yeni, Sivil ve Adil Bir Anayasa" çalışmaları kapsamında kentteki yerel ve ulusal basın çalışanlarını ziyaret ederek partileri tarafından yeni anayasa ile ilgili hazırlanan kitapçığı kendilerine takdim etti.

Toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı bir anayasının gerekliliğine dikkat çeken Özaslan, "Türkiye’nin 100 yıllık, 200 yıllık hedef ve planlarını göz önünde bulundurarak öyle bir anayasa oluşturalım ki toplumun bütün kesimlerini kucaklayıcı olsun. Fikir özgürlüğü ön planda olsun. Halkı ve insanı önceleyen, insanı merkeze alalım ve şunu söyleyelim 'devletin değişmez ilkesi adalet olsun.' Bu adalet ilkesi çerçevesinde yepyeni bir anayasa oluşturalım." ifadelerini kullandı.

"Türkiye neden darbeci generallerin oluşturduğu anayasa ile yönetilsin"

Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birinin yeni anayasa çalışmaları olduğuna değinen Özaslan, "Şu anda Türkiye’de en çok gündemde olan konulardan birisi de yeni bir sivil anayasanın oluşması ile ilgilidir. Bu sivil ve adil bir anayasanın oluşabilmesi için biz HÜDA PAR olarak şu an da Türkiye’de ciddi bir çalışma başlattık. Bu çalışmamızı yaparken fikir ve önerilerimizi siyasi partilerle, STK’larla, medya mensuplarıyla ve toplumun bütün kesimleriyle paylaşıyoruz. Diyoruz ki siz inceleyin, sizin de fikir ve önerileriniz varsa bize iletin, bunu hep beraber değerlendirelim. Biz şunu savunuyoruz diyoruz ki şu anda biz 2021 yılında yaşıyoruz. Ve sokağa inan gençlere, yetişkin insanlara ve yaşlı insanlara sorun. Herkes şunu söyleyecektir. Türkiye neden darbeci generallerin oluşturduğu anayasa ile yönetilsin. Herkes bu soruyu soruyor. Bizde tekrar bu soruyu gündeme getiriyoruz. Diyoruz ki biz darbeci generalleri neden yargıladık? Onları yargıladık ama onların hazırladığı anayasa hala yerinde duruyor. O zaman gelin o anayasayı da ortadan kaldıralım." dedi.

"İnşallah hep beraber ideal bir anayasa oluştururuz"

Toplumun tüm kesimlerinin uzlaşacağı yeni bir anayasanın imkânsız olmadığını vurgulayan Özaslan, " Eski anayasayı yamalı bohçaya çevirmeyelim. Burada yuvarlak bir masa oluşsun. Toplumdaki bütün katmanlar, bütün kesim gelsin, akademisyenlerimiz gelsin. Meclisteki ve meclis dışındaki bütün siyasi partiler gelsin. Herkes fikir ve önerisini söylesin; ama gelirken de kimsenin kırmızı çizgisi olmasın. Ön şart, ön kabullerle gelmeyelim. Bir araya gelelim, konuşalım. İnşallah hep beraber ideal bir anayasa oluştururuz. Biz istersek çok rahatça bunu yapabiliriz. Yeter ki, bunun için isteyelim ve çalışalım." diye konuştu.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 1616 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti