HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Sımak: Elektrik desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar mağdur oluyor

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, elektrik desteğinden faydalanmak isteyen hak sahiplerinin PTT önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu belirterek yaşanan mağduriyetin sona ermesini istedi.

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Sımak: Elektrik desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar mağdur oluyor
15 Ocak 2022 - 22:06

Devlet, ihtiyaç sahipleri için elektrik faturalarında indirim uyguluyor.

Elektrik desteği yardımından faydalanmak için başvuru sahibinin faturanın son ödeme tarihinde faturası ile birlikte PTT şubelerine gitmesi gerekiyor. Başvuru sahibi kimlik ibrazı sonrası faturasını yatırmak istediğinde, fatura bedelinden 100 TL düşülüyor.

Elektrik desteğinden faydalanmak isteyen yüzlerce ihtiyaç sahibi PTT önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.
HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, esnaf ziyaretlerinde vatandaşların dile getirdiği indirimli elektrik faturası ödemek için PTT önünde bekleyen vatandaşların sorununu gündeme taşıdı.

Sımak, elektrik indiriminden faydalanmak isteyen 80-90 yaşlarındaki insanların da PTT gitmek zorunda kaldığını, PTT önünde oluşan uzun kuyruklardan dolayı yaşlı insanların mağdur olduğunu ifade etti.
Sımak, sorunla ilgili Siverek PTT Müdürü Remzi Yiğitbay'ı ziyaret etti.

"Elektrik indirimden yararlanmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturuyor"


Konuyla ilgili olarak Siverek PTT Müdürü Remzi Yiğitbay'ı makamında ziyaret ettiklerini belirten Sımak, "Sayın Müdürümüz yapılan uygulamanın genel müdürlük talimatıyla yapıldığını, bu konuda prosedürün bu şekilde işlediğini bize söyledi. Yalnız bu konuda hak sahibinin Sosyal Yardımlaşma Vakfına gidilerek elektrik indirimini ailede bulunan başka birinin devir alabileceğini söyledi.Bizde HÜDA PAR olarak elektrik indirimi uygulamasının vatandaşlar için işkenceye dönüştüğünü Müdür beye ilettik. Sorunun çözümü noktasında indirim alan hak sahiplerinin dijital bankacılık uygulaması ya da bankalar aracılığıyla kolayca faturalarını ödeyebilmeleri sağlanmalıdır dedik. Ya da hak sahibi ödemesini nereden yaparsa yapsın faturasına belirlenen indirim uygulanmalıdır." şeklinde konuştu.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 784 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...