İHH Akçakale'de Gazze için araç konvoyu oluşturdu

Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve ateşkesin sağlanması amacıyla Şanlıurfa İHH Akçakale Temsilciliği ilçede araç konvoyu oluşturdu.

İHH Akçakale'de Gazze için araç konvoyu oluşturdu
29 Ocak 2024 - 09:51
Akçakale İHH’nın çağrısı üzerine cumartesi günü saat 11.00’da Halep Yolu’nda bulunan tır garajı önünde araçları ile gelen vatandaşlar Filistin ve Türkiye bayrakları ile araçlarını süsleyip Gazze direnişi lehine sloganlar attı. Daha sonra İHH il başkanı Behçet Atila Son gelişmeler hakkında kalabalığa bilgi vererek yapılması gerekenleri dört maddede halinde sıraladı.

Atila, “Sürekli meydanlarda olup güçlü eylemler yapmalıyız, Siyonist terör örgütü İsrail’in mallarını/ürünlerini kısa süreliğine değil her daim boykot etmeliyiz, nakdi yardımlarda bulunmalıyız ve dua etmeliyiz.” dedi.
Daha sonra İHH Akçakale Temsilcisi İbrahim Halil Güler basın açıklaması okudu ve yaklaşık 120 araçlık konvoyu tekbirler ve marşlar eşliğinde hareket etti. Konvoy Gümrük kapısı, Halep Yolu, Yeni Hastane, Şehir merkezinden geçerek Suriye sınırın sıfır noktasındaki istasyon’da son buldu.

Behçet Atila İstasyonda katılımcılara teşekkür edip; inşallah bir dahaki toplanmamız Gazze’nin zaferi için olsun dedi. Daha sonra eylem sonlandırılıp, kalabalık sessizce dağıldı.



İHH Akçakale Temsilcisi İbrahim Halil Güler’in okuduğu basın açıklamasında, "Bugün amacımız bu araç konvoyu ile dikkatleri tekrar Gazze’ye ve Gazze’de yaşanan soykırıma çekmektir. Yaşananları bir an bile unutmamaktır, unutturmamaktır.  Gazze’de 3,5 aydır yaşananlar, yaşadığımız asır, maalesef bir insanın bünyesinin kaldırabileceğinden çok daha fazla kan ve gözyaşına sahne oluyor. Filistin, Suriye, Afganistan, Irak ve daha birçok coğrafyada sivillere uygulanan zulüm politikaları, tüm dünyanın gözleri önünde yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor." dedi.


 
Bu haber 284 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti