İl Başkanı Karadağ'dan TMO Eleştirisi
CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden yapılan alım politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Editör: Siverek Gençlik
28 Ağustos 2023 - 17:11
Başkan Karadağ'ın iddialarına göre; TMO'nun buğday alımlarında olduğu gibi mısır alımlarında da çiftçilere adil bir fiyat sunmadığı ve bu durumun çiftçiyi maddi olarak zora soktuğu ifade edildi.
"Sizin yüzünüzden çiftçi borçlarını ödeyemeyecek, üretim yapamayacak, en önemlisi artık üretemeyecek!" diyen Karadağ, çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığını belirtti.
Ekonomide yaşanan olumsuzluklara da değinen Karadağ, "Tepeden tırnağa ekonomik kriz herşeyi 3-4 katına çıkarırken nedense, çiftçinin mahsulü maliyetini bile kurtarmıyor." şeklinde konuştu. Bu durumun çiftçinin maddi sıkıntılarını daha da artırdığına dikkat çekti.
Ferhat Karadağ, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: "Alın teriyle memleketin kalkınması adına yaz-kış emek veren çiftçilerimizin emeğine göz koyanlar, bu memlekete en büyük ihaneti ve kötülüğü yapmıştır." Karadağ, hükümetin çiftçinin yanında olması gerektiğini ve adil bir şekilde çiftçinin emeğinin karşılığını alması için politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bayram Müjdesi: Tatil 9 Güne Çıktı
- Siverek Belediyespor 2 -0 Malatya Yeşilyurtspor
- Siverek'te Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı
- Sakal-ı Şerif bu gece saat 02.00'de ziyarete açılacak
- Siverek Belediyespor şampiyonluk yolunda kritik maça çıkacak
- Şanlıurfa'da dev mevlit: Said Nursi vefat yıldönümünde unutulmadı!
- Siverek'te Ramazan geceleri coşkuyla yaşanıyor
- Bucak'tan kaza riski taşıyan kavşağa bayram sonrası çözüm müjdesi
- Başkan Gülpınar: Ramazan Özgültekin memleketin vicdanı ve hafızasıydı
- Siverek'te şarampole devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı
- Narkotik madde operasyonu Siverek'te de gerçekleşti: 11 gözaltı
- Siverekli doktor hayatını kaybetti
FACEBOOK YORUMLAR