İl Maarif Müfettişi Eğitimci Yazar Güney Utkun kimdir?

Türkiye'nin önemli yazarlarından Siverekli İl Maarif Müfettişi Eğitimci Yazar Güney Utkun Siverek Belediye Başkanlığı için Ak Parti'den aday Adayı Oldu.

29 Kasım 2023 - 19:15
Yazdığı eserlerle toplum içinde büyük bir beğeni toplayıp, geniş bir okuyucu kitlesine ulaşan, özellikle gençlerin örnek aldığı ulusal kitap fuarlarında söyleşiler yapıp Siverek'i temsil eden yazar Güney Utkun Ak Parti'den Siverek Belediye Başkan aday adayı oldu. Yazar Güney Utkun, başvurusu ile ilgili yaptığı açıklamada:

"Yaptığımız başvurunun Siverek için hayırlı olmasını diliyorum. Şuana kadar gerek bir eğitimci olarak gerekse Siverekli bir yazarak olarak ilçemize hizmet etmeye çalıştım. Bundan sonraki süreçte halkımız uygun görürse belediye başkanı olarak ilçemize hizmet etmek istiyorum.

Siverek Türkiye'nin en güzide, en seçkin ilçelerinden biridir. İnsanımızın hizmetlerin en iyisine laik olduğunu düşünüyorum. Gayemiz ilçemizi modern, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerin ön planda olduğu, temel sorunların çözüldüğü, tarım ve hayvancılığın yanı sıra tekstil ve sanayi sektöründe de ciddi adımların atıldığı, ekonomik faaliyetleri destekleyen, kalkınmış, kendine yetebilen, daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmektir.

Sorunlarımızın neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Yol, su, ulaşım, otopark, yeşil alan, sportif ve kültürel tesisler, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın sıkıntıları, esnaflarımızın ticari anlamda yaşadığı sorunlar... Bunlar için çözüm önerileri üretiyor ve kafa yoruyoruz. Esnaflarımızın, çiftçilerimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın ne gibi hizmetlere ihtiyaç duyduğunu iyi biliyoruz. Özelikle tarımsal üretim, istihdam alanları, esnaflarımızın ticari anlamda önerileri ve beklentileri, gençlerimizin bilimsel ve akademik çalışmaları, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler, bunları ön planda tutup önemsiyoruz. Seçilmemiz durumunda halkın içinde olup toplumun dertleriyle dertleneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el, dokunulmadık gönül bırakmayacağız. Şüphesiz “ Halka hizmet, hakka hizmettir.”  Bu hizmet yarışının tüm Siverek'e hayırlı olmasını diliyorum. " dedi.

Yaptığı açıklamanın ardından üzerinde çalıştığı ve şehrine uygulamak istediği projelerini de Siverekli vatandaşlarla paylaşan Güney Utkun, 

-"Bizim en büyük projemiz 'Makam Senin' adıyla daha önce ulusal alanda bile hiç denenmemiş, Siverek’e hizmet etme yolunda, yine Siverekli vatandaşlarımızın görüş ve düşüncelerini rahatça ifade edebildiği, sıkıntılarını dile getirebildiği 'Makam senin' standını kurabilmektir. Bu standımızı şuan ağır hasarlı olan belediye binamızın karşısına kurup, aynı alanda konteynırdan mütevazı bir  'Makam Senin' odası oluşturarak, genel görüşmelerimizin yanı sıra her Cuma günü saat 13.30 ile 16.00 arası halkımızla bir arada olmayı planlıyoruz.

-Çarşamba ve Perşembe günleri ise 13.00 ile 16.00 arasında belediye başkan yardımcılarımız aracılığıyla aynı hizmeti devam ettirmeyi planlıyoruz. Aynı şekilde belediyemiz bünyesinde çıkaracağımız 'Makam senin'  gazetesiyle hem yapmış olduğumuz hizmetleri hem de yapacağımız çalışmaları halkımıza tanıtmayı planlıyoruz. Sahada olup halkımızın sıkıntılarını, sorunlarını, taleplerini dinleyerek ona göre bir hizmet ve eylem planı yapmayı önemsiyoruz. 

 -Siverek’te ciddi anlamda trafik ve park sorunu olduğunun farkındayız. Şehrimiz cadde ve yollarımızın yetersizliğinden dolayı sıkışmış durumda. Bu anlamda gücümüzün yettiği oranda yeni caddeler ve şehrimizin yükünü kaldırabilecek farklı bölgelerde en az 3 tane büyük otopark yapmayı planlıyoruz. 

- En büyük sorunlarımızdan biri olan temiz içme ve kullanım suyu sorununun farkındayız. Bütün yaz boyunca vatandaşlarımızın ne sıkıntılar çektiğini iyi biliyoruz. İvedilikle Siverek’e kadar çekilen Fırat Nehrinin suyunu hanelerimizle buluşturmayı planlıyoruz. 

- Doğalgaz, elektrik, internet gibi temel hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaştırma anlamında yapılan kazılarda; yolların bozulduğunun, ulaşımın aksadığının farkındayız. Bozulan, tahrip edilen yolların aynı özenle onarılması ve belli bir plan dâhilinde kazıların yapılmasının takipçisi olacağız.

- Büyük bir Halk ekmek üretim tesisi kurarak özelikle alım gücü yetersiz olan ailelerimize ve halkımıza neredeyse yarı fiyatına ekmek üretmeyi planlıyoruz. Maddi durumu iyi olmayan ailelerimiz için ise ücretsiz olmak üzere ekmek dağıtımı konusunda güzel planlarımız var. 

- Şehrin gürültüsü ve hengâmesi her geçen gün biraz daha artarken park ve yeşil alanlar sayısının artırılmasının kaçınılmaz olarak düşünüyoruz. Bunu konuda kendimize özgü “Nefes Al” projesi ile şehrin kilit noktalarına park ve bahçeler yapmayı düşünüyoruz.

- Çocuklarımızın mutlu olması bizim için çok önemli. Mutlu yetişen nesiller ancak mutlu bir toplum yaratabilir.  Sivereğimize yakışır bir Lunapark ve evcil hayvan bahçesi en büyük projelerimizden birisi olacaktır. 

- Yazan, okuyan, araştıran, sorgulayan bir nesil yetiştirmek adına bizzat benim başkanlığını yapacağım ve ilgileneceğim 'Yazı Atölyesi’ni kurup, Siverek'imize genç yazarlar, şairler ve okuyan bir gençlik yetiştireceğiz.

- Özellikle üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için dışarıya bağımlılığı azaltacak, tamamen ücretsiz, 3 katlı bir çalışma salonu yapmayı planlıyoruz. Bu salonumuzda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde çalışarak, ücretsiz olacak şekilde konu eksiği olan öğrencilerimize özel ders vermeyi planlıyoruz.  

Bu haber 11022 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti