Irak ve Cezayir'den getirilen 373 kişi Şanlıurfa'da karantinaya alındı

Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Şanlıurfa'da öğrenci yurduna yerleştirilen 373 Türkiye vatandaşı 14 gün boyunca gözetim altında tutulacak.

Irak ve Cezayir'den getirilen 373 kişi Şanlıurfa'da karantinaya alındı
02 Mayıs 2020 - 14:30

Geçtiğimiz günlerde Cezayir'den getirilerek karantina altına alınan 315 vatandaşın Şanlıurfa'dan ayrılmasının ardından, dün de Irak'tan yurda dönen 100, Cezayir'den ise 273 kişi, öğrenci yurtlarında karantinaya alındı.


Karayoluyla Şanlıurfa'ya gelen 373 kişi, Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve ilgili kamu kuruluşlarının organizasyonuyla 14 gün misafir edilecekleri Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'ndeki yurtlara yerleştirildiler.


Misafir edilecekleri yurdun önünde sosyal mesafe kurallarına riayet ederek tek tek sağlık kontrollerinden geçirilen vatandaşlar, görevliler tarafından kalacakları odalara yerleştirildiler.


Yeme, içme, temizlik ve sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan vatandaşlar için dezenfekte edilen yurt binalarında, hijyen şartlarına uygun şekilde hazırlanan yemekler de ücretsiz veriliyor.


Virüs salgınının ülkede yayılmasını engellemek amacıyla 14 gün zorunlu karantina uygulamasına tabi tutulan vatandaşlar, günlük olarak sağlık kontrollerinden geçiriliyor. Birbirleriyle temasın engellendiği yurtlarda kalacakları süreyi tamamlayan vatandaşlar, yine devlet imkânlarıyla ikamet ettikleri şehirlere gönderiliyor. (İLKHA)


Bu haber 3416 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek