israil gece boyunca Gazze'ye saldırdı: Şehid sayısı 139'a yükseldi

Siyonist rejime ait uçakların, Gazze'nin batısında bir eve düzenlediği saldırıda, 8 Filistinli daha şehid oldu. Böylelikle devam eden saldırılarda 139 Filistinli şehid olurken, 950 Filistinli ise yaralandı.

israil gece boyunca Gazze'ye saldırdı: Şehid sayısı 139'a yükseldi
15 Mayıs 2021 - 10:09
Siyonist İşgal rejiminin 10 Mayıs'tan bu yana Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırılarda 39'u çocuk, 22'si kadın 133 Filistinli şehid oldu, 950 kişi de yaralandı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şati Mülteci Kampı'ndaki Ebu Hatab ailesinin evine düzenlenen saldırıda 6'sı çocuk, 2'si kadın 8 Filistinli daha şehid düştü. Saldırıda Yasemin Hassan (31) isimli kadın ile Ebu Hatab ailesinden Yamin (5), Bilal (10) ve Yusuf (11), El-Hadidi ailesinden Muha (36), Abdurrahman (8), Suheyb (14) ve Yahya (11) şehid oldu.

Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmaların devam ediyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu açıkladı.

Öte yandan HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak ve işgal altındaki Batı Şeria'da şehid olan Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beersheba'nın roketlerle vurulduğunu duyurdu.

Siyonistlere ait uçakların gece geç saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki Tel Kuleybu bölgesine düzenlediği saldırılarda da 2'si kardeş 3 Filistinli şehit olmuştu. (İLKHA)

 
Bu haber 703 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü