İyilik odası projesi ile öğrencilerin gönüllerine dokunuluyor

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan İrfan İmam Hatip Ortaokulunda hayata geçirilen "iyilik odası" projesi ile öğrencilere maddi ve sosyal destek sağlanıyor.

28 Aralık 2021 - 22:48

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı İrfan İmam Hatip Ortaokulunda geçen sene "iyilik odası" projesi hayata geçirildi. Proje ile en başta ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere gıda kolisi, kırtasiye malzemesi eksik olan öğrencilere de kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Öğrenciler boş zamanlarında ise iyilik odasına gelerek çeşitli oyunlar oynayarak, sohbet ediyorlar. Okul idaresi ve öğretmenlerinin gözetiminde yapılan sosyal aktivitelere öğrencilere fırsat eşitliği sunulmak isteniyor.




"Öğrencilerimiz oyunlar oynuyor, sohbet ediyor"

İyilik odası projesinin nasıl ortaya çıktığı ile ilgili bilgi veren İrfan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ayşe Dilek Göktürk, "Okulumuzdaki bu projeyle geçen yıl Ramazan Ayı'nda yardım kolileri dağıtmaya başladık. Suriyeli göçmen ve yetim öğrencilerimiz çok fazladır. Bu öğrencilere yardım ederek bu işe başladık. Burayı yardım odasından başka 'iyilik' odası düzenledik. İyilik odasında öğrencilerimiz, istedikleri kırtasiye malzemesi, giysi gibi ne ihtiyaçları varsa alıp götürüyorlar. Ayrıca burada sadece yardımlaşma yapılmıyor. Burada öğrencilerimiz oyunlar oynuyor, sohbet ediyor. Buraya gelen yardımlar sadece okulun öğretmenlerinden ya da bu bölgeden değil, farklı illerden gelen yardımlardır." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimize fırsat eşitliği sunmayı amaçlıyoruz"

Projenin geçen yıl hayata geçtiğini belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Esra Güzel, "Geçen yıl Ramazan Ayı'nda gıda malzemesi dağıtımı ile başladık. Gıda kolileri dağıtırken öğrencilerimiz de bizimle yer aldı. Bu şekilde öğrencilere de yardımlaşma duygusunu kazandırmayı amaçladık. Sadece yardım alanında değil aynı zamanda yardım vermenin de nasıl bir şey olduğunu görmelerini istedik. Şu an bu odayı okul içerisinde öğrencilerin çeşitli sosyal aktivitelerini de yapabilmelerini sağlamak için kullanıyoruz. Öğrencilerimize fırsat eşitliği sunmayı amaçlıyoruz. Hem maddi imkânlarını desteklemeye çalışıyoruz hem de çevrede bulamadıkları sosyal aktiviteleri sunmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.


"Öğrencilerimize bir sinema odası açtık"

Öğrencilerinin maddi ve ve sosyal ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Güzel, "Bu öğrencilerin birçoğu sinemaya gidemeyen öğrencilerdir. Dolayısıyla onlar sinemaya gidemiyorlar diye bizde sinemayı okula getirdik. Öğrencilerimize bir sinema odası açtık. Tam sinema havası olması için mısır patlattık. Sinemada yaşanabilecek her şeyi burada yaşatmaya çalıştık. Öğrenciler, burada oyun oynayabiliyor, vakit geçirebiliyor, kitap okuyabiliyor, müzik dinleyebiliyor ve sohbet edebiliyorlar. Bu tarz bir oda kurmaya çalıştık. Öğrencilerimiz, hem maddi hem de sosyal ihtiyaçlarını karşılasınlar istedik." ifadelerini kullandı.



"Birkaç öğrenci arkadaşımızla beraber 'personel odası' oluşturduk"

Okullarında birçok faaliyette bulunduklarına dikkat çeken Arapça Öğretmeni Büşra Tanık, "Arkadaşlarımızın bahsettiği gibi birçok faaliyette bulunduk. Okulumuzun 'yardım kulübü' adı altında farklı etkinliklerimiz de oldu. Birkaç öğrenci arkadaşımızla beraber 'personel odası' oluşturduk. Okulda çalışan ağabeylerimiz odası yoktu. Onlar için temizlik odasını boşaltarak boyadık. Yine mobilyalar yerleştirerek bir alan oluşturmaya çalıştık. Bunun için emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Geziler düzenlemeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizi farklı ortamlara götürüp biraz rahatlamaları için çalışıyoruz. Sınav öğrencilerimize de yönelik çalışmalar yapıyoruz. " dedi.

İyilik odasında güzel vakit geçirdiklerini ifade eden okul öğrencilerinde Mehmet Berat Ak, "Hocalarımız, boş vakitlerimizde burada yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek ve sosyalleşmemiz için bizleri burada topluyor. Burada oyunlar oynuyor, kitap okuyor, müzik dinliyor, dini ve zeka oyunları oynuyoruz." şeklinde konuştu.



"Boş derslerde buraya gelip öğretmenlerimizle sohbet ediyoruz"

Erzağı olmayan ailelere erzak dağıttıklarını belirten okul öğrencilerinden Muhammed Eroğlu, "Bu sınıf, yardıma ihtiyacı olanlar ve maddi durumu yetersiz olanlar için çok iyi oldu. Kırtasiye ürünü eksik olan biri buradan gelip kırtasiye ürünü alabiliyor. Erzağı olmayan ailelere erzak dağıtıyoruz. Giysiye ihtiyacı olanlara giysi dağıtıyoruz. Burada kitap okuyoruz, kahve içiyoruz ve müzik dinliyoruz. Boş derslerde buraya gelip öğretmenlerimizle sohbet ediyoruz. Oyunlar oynuyoruz." diye konuştu. 

İyilik odasını kendi elleri ile boyadıklarını belirten okul öğrencilerinden Bedir Sarı, "Boş vakitlerimizde buraya gelip kitap okuyoruz ve oyun oynuyoruz.  Bu odayı Büşra ve Esra hoca açtılar. Bu odayı boyadık, yardım ettik. Üstümüz başımız biraz boyalı oldu; ama sıkıntı olmaz. Allah'a çok şükür, yardıma ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Okul öğrencilerinden İbrahim Halil Demir ise "Burada çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Odamızda kitap okuma köşemiz, oyun alanlarımız var. Geziler düzenliyoruz. Aşağıda sinema salonu kurduk." dedi. (İLKHA)

Bu haber 895 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi