Kahta'da 40 yıllık husumet barışla sonuçlandı

​Adıyaman’ın Kâhta ilçesine bağlı Hamzalar ve Eskitaş Köyünde 1982 yılında Kömür ve Alagöz aileleri arasında başlayan husumet 40 yıl aradan sonra barışla sonuçlandı.

Kahta'da 40 yıllık husumet barışla sonuçlandı
11 Haziran 2022 - 10:21
Kâhta ilçesine bağlı Hamzalar köyünde Kömür ailesi ile Eskitaş Köyünde Alagöz aileleri arasında yıllardır süregelen husumet, Vali Mahmut Çuhadar,ın araya girmesi ve her iki ailenin büyüklerinin barıştan yana olumlu irade göstermesiyle sulha sonuçlandı.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve duaların yapıldığı barış töreninde İl Müftüsü Mehmet Taşçı, ayet ve hadislerle İslam dininin kardeşler arasındaki arabuluculuğu teşvik etmesinin önemine değindi. İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından yapılan dua sonrası barışan her iki aileden yüzlerce kişinin katılımıyla barış yemeği dağıtıldı.

Vali Mahmut Çuhadar ve İl Müftüsü Mehmet Taşçı Hamzalar köyüne giderek Kömür ailesi mensupları ile görüştü. Heyet, Kömür ailesinin büyükleri olan Ramazan, Hüseyin ve Hasan Kömür’ü alarak Eskitaş köyünde Alagöz ailesini ziyaret etti. Burada Alagöz aile büyüklerinden Halil Alagöz ve Mevlüt Alagöz’le görüşen heyet, iki ailenin büyüklerini bir araya getirerek barışı sağladı.  Yapılan görüşmeler sonucunda her iki ailenin bireyleri el sıkarak 40 yıllık husumeti sonlandırdı.

'Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin'

Alagöz ve Kömür ailelerinin barışmasına vesile olanlara teşekkür eden Vali Mahmut Çuhadar ise birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Öncelikle bu barışın sağlanmasına ön ayak olan ve barıştan yana olumlu irade koyan Kömür ve Alagöz ailelerinin kıymetli büyüklerine çok teşekkür ediyorum. Çok şükür 40 yıl sonra mübarek, hayırlı ve huzurlu bir gün olan Cuma gününde hepimiz burada toplandık ve bu güzel güne şahitlik ediyoruz. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de ‘Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin.’ denilmektedir. Bizleri birleştiren din bağıdır. Aynı Allah’a, aynı Peygamber'e inanıyoruz. Hiç birimizin çocuklarımıza acı ve korku bırakmaya hakkı yoktur. Aramıza nifak tohumlarını değil, barış ve kardeşlik tohumlarını ekmemiz lazım. Bu barışa vesile ve önayak olmuş, bu barışı ilmek ilmek oluşturmak için gayret etmiş herkese çok teşekkür ediyor, gereken olgunluğu göstererek bu husumete son verdikleri için iki ailenin ileri gelenlerini de canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından Kömür ve Alagöz ailesi büyüklerinin birbirlerini kucaklamasıyla sona erdi. (İLKHA)
https://ilkha.com/kultur/adiyaman-da-40-yillik-husumet-barisla-sonuclandi-198785
Bu haber 611 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım