Karneler ne zaman verilecek tarih belli oldu

Telafi eğitiminin haziran ayı başında başlamasını ve yüz yüze olmasını istediklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, karnelerin 2 Temmuz'da verileceğini söyledi.

Karneler ne zaman verilecek tarih belli oldu
30 Mayıs 2021 - 18:50
Milyonlarca öğrenci ve ailelerini yakından ilgilendiren telafi eğitimi için kabine toplantısını işaret eden Bakan Selçuk, "Biz telafi eğitiminin haziran ayı başında başlamasını ve yüz yüze olmasını istiyoruz. Çünkü burada çocukların akademik eğitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafileri bizim için önemli." dedi.

Selçuk, "Akranlarıyla oynamayan, evlere kapanan çocukları öz güvenleri açısından ruhsal olarak geliştirmeliyiz. Bu da yüz yüze olur. Telafi eğitimi kararı kabine toplantısı ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın takdiriyle bu hafta başı netleşecek. Tabii Sağlık Bakanlığının ve diğer ilgili bakanlıkların görüşleri de var. Tek başımıza alacağımız bir karar değil." ifadelerini kullandı.

Karnelerin 2 Temmuz'da verileceğini hatırlatan Bakan Selçuk "İklim koşulları açısından okulların ağustos ayında açılması bize göre doğru değil. O nedenle okulları sonbaharda yani eylül gibi açmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haber 737 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü