Kaymakamlık İmam Osman Çilenti'nin vefatı ile ilgili iddialara cevap verdi

Siverek Kaymakamlığı İmam Osman Çilenti'nin vefatı ile ilgili iddialara cevap verdi

Kaymakamlık İmam Osman Çilenti'nin vefatı ile ilgili iddialara cevap verdi
02 Eylül 2020 - 09:54

Siverek Kaymakamlığı İmam Osman Çilenti'nin vefatı ile ilgili iddialara cevap verdi

Siverek Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada İmam Osman Çilenti'nin vefatı ile ilgili idari soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Basın açıklamasında, Osman Çilenti'nin vefatıyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklamasının yapıldığı belirtilerek, "İlimizde pandemi ile mücadele, hazırlanan Pandemi Planı çerçevesinde görev verilen bütün kamu kurum ve kuruluşların  imkan ve personelleri aracılığıyla yürütülmektedir.Sağlık personelinin tamamının yanında jandarma, polis, öğretmen, mühendis, zabıta, muhtar ve bir çok kamu ve meslek kuruluş personeli, pandemi kurullarınca alınan kararlar doğrultusunda yapılan planlamaya uygun bir şekilde, kişisel koruma tedbirlerine de riayet ederek filyasyon, izolasyon ve alan denetimleri ile benzer çalışmalarda görev ifa etmektedir." denildi.

Osman Çilenti'nin vefatı ile ilgili iddiaların asılsız olduğu belirtilen açıklamada, "Bazı basın ve yayın organlarında yer alan Merhum imam hatibimiz Osman Çilenti’nin cezalandırmaya yönelik görevlendirildiği iddiası asılsız olup, Covid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşlarımızın dini vecibelerinin yerine getirilmesi ve cenazelerinin yıkanması amacıyla Nisan ayından bu yana  bu amaçla görevlendirilen 10 kişilik İmam Hatip gurubun içinde yer almaktaydı. Vefat eden vatandaşlarımızın dini vecibeleri gereği yıkanması hizmeti, İlçemiz Devlet Hastanesinde yapılmakta olup, yıkama hizmetinde görevli bütün personellere gerekli koruyucu ekipman sağlanmıştır. Merhumun, covid-19’a ne zaman ve ne şekilde yakalandığını tespit etme imkanı bulunmamakla birlikte, vefat olayında  ihmal bulunduğu, savunmasının alınması, merkeze çeklime talebinin kabul edilmemesi gibi iddialara ilişkin başlatılan idari soruşturma devam etmektedir." ifade edildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı: "Değerli mesai arkadaşımız merhum Osman Çilenti’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz." denildi. (İLKHA)


Bu haber 4167 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü