Keçenin Teri Belgesel Gösterimi ve Karslıoğlu söyleşisi yapıldı

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Keçenin Teri” Belgesel Gösterimi ve Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu söyleşisi, Şair Nabi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Keçenin Teri Belgesel Gösterimi ve Karslıoğlu söyleşisi yapıldı
19 Kasım 2023 - 12:41

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Sedat Benek’in yaptığı belgesel gösterimi ve söyleşi programına, Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, AK Parti Eyyübiye Kadın Kolları Başkanı Gülten Balcı, Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Karadağ, Şanlıurfa Vakfı Şube Başkanı edebiyatçı M. Emin Karahan, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlileri S. Sabri Kürkçüoğlu ve Mehmet Hazar, üniversite öğrencileri ve gazeteciler katıldı.

Yapımcı ve Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu’nun 1988 yılında çektiği, TRT’de yayınlandığı 1989 yılından bu yana onlarca ödül alan “Keçenin Teri” adlı belgesel gösterimi sunumu ile başlayan program, Prof. Dr. Sedat Benek’in Ertuğrul Karslıoğlu ve ödüllü belgeseli hakkında bilgiler vermesiyle devam etti.

Programa konuk olarak katılan “Keçenin Teri” belgeselinde genç bir insan olan keçe ustası Hamza Çakallı, o günlere dair anılarını katılımcılarla paylaşarak, destek verildiği takdirde mesleğini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak istediğini ifade etti. Yaşının 80’i bulduğunu ve keçe ustası olarak yaşayan son iki üç kişiden biri olduğunu belirten Çakallı, belgesel çekimine dair Karslıoğlu ile yaşadığı anılarını paylaştı.

Söyleşiye, tüm Şanlıurfalıları selamlayarak başlayan yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu, bugüne kadar sayısız kez Urfa’ya gidip geldiğini ve çok güzel işler ortaya çıkardıklarını anımsatarak, Urfa’nın değerlerini korumaları için gençlere çağrıda bulundu.

Katılımcıların sorularını cevaplayan Karslıoğlu, programı düzenleyen Eyyübiye Belediyesi’ne, Başkan Mehmet Kuş’a, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya’ya ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Programın kapanış konuşmasını yapan İsmail Kaya, şehrin değerlerini korumaya ve geliştirmeye yönelik projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek, katılımcılara ve davetlilere teşekkür etti. Program, Ertuğrul Karslıoğlu ve Prof. Dr. Sedat Benek’e günün anısına plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.


 
Bu haber 314 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım