Kemal Murat Aymaz'ı vefat yıl dönümünde rahmetle anıyoruz

İHH İnsani Yardım Derneği Siverek Yetim Birimi sorumlusu Hacı Kemal Murat Aymaz'ı, vefat yıl dönümünde hayırla, rahmetle ve özlemle yad ediyoruz.

Kemal Murat Aymaz'ı vefat yıl dönümünde rahmetle anıyoruz
22 Eylül 2021 - 18:35
Hacı Kemal Murat Aymaz, geçen sene eylül ayında Coronavirus hastalığına yakalanmıştı.

Hastalığından dolayı bir süre Siverek Devlet Hastanesinde tedavi gören Aymaz, durumunun ağırlaşması üzerine Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Aymaz, rahatsızlığının nüksetmesi üzerine hakkında yazılan "ölüm" takdiri tecelli edince 23 Eylül 2020 tarihinde fani dünyadan ebedi aleme irtihal etti.



Hayatını yetim ve yardım çalışmalarına adayan Aymaz'ın vefatı ile yetimler bir kez daha yetim, öksüzler bir kez daha öksüz kalmıştı.

Vefatının birinci yılında sevenleri Aymaz'ı unutmadı.

Sevenleri, arkadaşları ve ailesi Aymaz'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Siverek Gençlik Sitesine konuştu?

İHH Siverek Sorumlusu Cevdet Ökenek

"Tam 1 yıl oldu yetimleri bir kez daha yetim bırakıp ebedi aleme hicret edeli. Ziyaret ettiğimiz yetim aileleri, hep seni sordu, hep seni anlattılar. Onlara nasıl umut olduğunu hamilik yaptığını, aslında kimseler bilmezdi. Sen yaptıkların için 'sağ elin verdiğini sol el duymasın' istiyordun. Çağımızın Hüseyin bin zeynel Abidin'i gibiydin. Sen gittikten sonra açığa çıktı her şey, ne kadar çok şey yapmışsın. Her ihtiyacı olan yetim, garip guruba ümitle bekliyordu yolunu… Yerini doldurmaya çalışsakta eksikliğini, yokluğunu gidermek çok zor! Tam bir yıl oldu gideli gittiğin yerden bir endişemiz yok. İnşaallah muhakkak sen hak ettigin yerdesin Firdevs aladasın. Biliyoruz ki Allah ve Resulü'nun en çok sevdiği kimseler şehitler ve yetimlere  sadece rıza-i ilahi için sahip çıkanlardır. Seni anlatmak, seni yazmak, zor be kardeşim. Rabbim seni Peygamber Efendimize komşu eylesin. Hacı murat Aymaz; İHH siverek yetim birim sorumlusu Siyar-Der yönetim kurulu üyesi ve yetimlerin hamisi…"



İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila

"Geçen sene bugün Coronavirüs nedeniyle Siverek İHH Yetim Birim Başkanımız değerli ağabeyimiz merhum Murat Aymaz vefat etmişti ve onun vefatından 25 gün sonra da yine çok değerli kardeşi Özkan Aymaz aynı hastalıktan vefat etmişti. Her iki kardeşimize de tekrar tekrar Allah'tan rahmet ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz.

"Her iki kardeş, değerli iki insan"

Atila, "Yetime, fakir fukaraya adeta babalık yapan, onları hep gözetim himaye eden çok değerli bir hayırsever ve dava adamı olan Murat hocamız adına kıymetli ailesinin maddi destekleri ile 3 bin euroya Afganistan’da bir su kuyusu açtık. O bölgedeki mağdur ve mazlumlar şu anda o kuyudan su içiyorlar ve dua ediyorlar. Bu su kuyusu merhum Murat Aymaz abimiz için sadaka-i cariyedir. Yani amel defterine sürekli hayır yazılmasına vesiledir. Hocamızı tekrar rahmetle yad ediyoruz."



Gazeteci Şükrü Dolaş

"Yaşamım boyunca tanıdığım güzel insanlardan biriydi. Yetimlerin hamisi, yoksulların hacı abisiydi. Yaşım ondan büyük olduğu halde dürüstlük, yardımseverlik konusunda ondan çok şey öğrendim. Öldüğü gün şunu demistim. 'Yetimler asıl şimdi yetim kaldı.' Mekânı cennet olsun amin"

SİYAR-DER Başkanı Ramazan Baylan

"Murat Aymaz kardeşim bir yetim babası, yetim abisiydi, iyilik severdi.Yapısında olumsuz bir şey yoktu mutlaka yanına gelen yetimi ihtiyaçlarını mutlaka  giderirdi.Biz kendisinden razıydik, Allah da ondan razı olsun"



Mali Müşavir Nevzat Güney

"Hacı Kemal Murat Aymaz kardeşimle tanışıklığımız lise yıllarına dayanır. Gayet çalışkan ve beyefendi bir kişiliğe sahip olan kardeşimiz, aynı zamanda yardımsever kişiliği ile de ön planda olan değişik STK'lar da gönüllü olarak görev yapıyordu. Bırakın insanları kırmayı karıncayı bile incitmeyen latif bir insandı. Meslektaş olarak insanların sürekli danıştığı, fikir alışverişinde bulunduğu biriydi. Aymaz, mesleğini de en iyi bir şekilde icra etmeye çalışan özverili bir meslektaşımızdı. Geçen yıl bu zamanlar malum Covid-19 hastalığına yakalanarak kısa süre sonra vefat etmişti. Biz kendisinden razıydık, Rabbim de kendisinden razı olsun. Mekanı cennet olsun inşallah."



Oğlu Barış Aymaz

"Yanımızdan ayrılalı tam bir yıl olmasına rağmen bazı geceler çok dayanılmaz oluyor. Geçmişe olan özlem ve sevgi kokusunu üzerimden atamıyorum. Ne kadar aciz bir durumda olsam da yinede seni özlüyorum baba…"



Umut Kervanı Vakfı Siverek Koordinatörü Hikmet Temur

Değerli Murat Aymaz abimiz, yetimlerin babası, fakirlerin yardımcısı, yolda kalmışların arkadaşı, maddi manevi sıkıntıya düşenlerin sırdaşıydı. Dünyaya nadir gelen güzel insan Murat Aymaz'ın bugün ölüm yıl dönümü. Sen gittikten sonra senin yerini dolduran olmadı. Sen gittikten sonra senin gibi yetimlere babalık yapan olmadı. Sen gittikten sonra insanların sıkıntılarını gideren, dertlerine derman olan kimse kalmadı. Daha bu sabah Hasan Çelebi Mahallesi bulunan Fatoş Ö. ablamıza yardım götürürken yine sen aklımdaydın; çünkü Hasan Çelebi Mahallesi senin için özeldi. Hasan Çelebi mahallesi'ni iyi bilirdin, oradaki fakirleri iyi tanırdın. Hasan Çelebi Mahallesi de yetim kaldi. Rabbimizden niyazımız: Murat Aymaz abimizi cennettine koy yarabbi!"



Gazeteci Abdurahman Deniz Uğurlu

Hacı abi, bu dünyada tanıdığım en güzel insanlardan bir tanesiydi. Kendisinin güzel ahlakı, dürüstlüğü, dostluğu ve yardımseverliği tanıyan tanımayan herkesin üzerinde bir iz bıraktığına inanıyorum. Hacı abi'nin en önemli özelliği hiç şüphesiz yardım severliği ile yetim ve öksüzlere olan sevgisiydi. Yetim çalışmalarına çok önem verirdi. Bunca yıl kendisinin yaptığı çalışmalar hakkında haber yapmama rağmen doğru dürüst bir fotosunun bende olmaması ondaki ihlasın bir belirtisidir. Hep geri planda kalır, yaptığı hayır çalışmasının mükafatını insanlardan değil, Allah'tan beklerdi.

Hacı abi'de kesinlikle umutsuzluk diye bir şey yoktu. Bir mesele ile ilgili yanına gittiğimizde düşünür taşınır illaki bir çıkar yol bulurdu.
 
Hacı abi'yi vefat yıl dönümünde hayırla, özlemle ve rahmetle anıyorum."



Kemal Murat Aymaz Kimdir?


Kemal Murat Aymaz, 17 Nisan 1972 yılında Siverek’te dünyaya geldi.

İlkokul ve Orta öğrenimini tamamladıktan sonra Siverek Ticaret Lisesi'nden mezun oldu.

Çocukluğunda ve öğrenimi boyunca babası Koçali Aymaz'ın serbest muhasebe bürosunda çalışarak muhasebe mesleğini öğrendi.

1992 yılında askere giden Aymaz, 1994 yılında askerliğini vazifesini bitirerek Siverek'e döndü. Askerlik dönüşüyle birlikte serbest muhasebe bürosunda çalışmaya başladı.

Babasının muhasebe bürosunu kendisine bırakmasının ardından bürodaki sorumluluğu aldı.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı'na girerek başarı ile belgesini aldı. Bu arada Hicaz’a giderek kutsal Hac vazifesini yerine getirdi.

Hacı Kemal Murat Aymaz, Siverek Yardımlaşma Derneği'nde gerek fahri ve gerekse de yönetim kurulunda görev alarak yetim, öksüz, dul ve muhtaçlara yardım konusunda çalışmalar yürüttü.

İHH'nın yetimlerden sorumlusu olarak Siverek'te maddi ve manevi çalışmalarda bulundu.

2020 Eylül aydında Coronavirus'e yakalandı. Evdeki tedavisinin ardından Siverek Devlet Hastanesi ve durumunun ağırlaşması üzerine de Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördü. Aymaz, 23 Eylül 2020 tarihinde fani dünyadan ahirete irtihal etti.

Murat Aymaz, evli ve 5 çocuk babasıydı. 

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 1947 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması