Kılıçdaroğlu : "Çiftçilerden elektrik parası almayacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanınca çiftçilerimize elektriği bedava vereceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu : "Çiftçilerden elektrik parası almayacağız"
09 Aralık 2021 - 17:37
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da Meslek Odaları, Muhtarlar ve STK Buluşması’na katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, buluşmanın açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "2,5 milyon taşlı toprak var sulanmayan. Taşlar ayıklanmadıkça ekilmiyor. Çiftçinin en büyük sorunlarından birisi elektrik. Ödeyemiyor elektrik faturalarını. Benim Şanlıurfa’ya bir sözüm olsun, Şanlıurfalılar bir yere yazsınlar, yerel yönetimler geldiğinde bize Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Sadece bedava vermeyeceğiz aynı zamanda elektrikten de kazanacak. Az önce saydığım 2,5 milyonluk taşlı araziyi, kullanılmayan araziyi güneş tarlalarıyla donatacağız. Oradan elde edilen elektriği ve bu 2,5 milyonluk dönüm üzerindeki güneş tarlalarını çiftçilerle beraber yapacağız, onlarda ortak olacaklar. Elektriği bedava olacak. Enterkonnekte sisteme verecekler ayrıca oradan kar elde edecekler. Düşünebiliyor musunuz ne imkanlarımız var. Bu imkanı hayata geçirmek için önce bu toprakları sevmek lazım, önce ülkeyi sevmek lazım. Önce aklı, bilimi, uygarlığı öne koymak lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: " Böyle bir imkan var niye bu imkanı şimdiye kadar kullanmıyoruz. Şu soruyu bütün kardeşlerimin kendisine sormasını isterim. Kanal İstanbul mu çok önemli, yoksa burada güneş tarlaları kurup, güneş enerjisini alıp tarımı yerden yere alıp götürüp bütün Ortadoğu’nun en güzel merkezi haline getirmek mi çok daha güzeldir. Hangisi güzeldir. Milyonlarca kişinin iş bulduğu bir ortam mı güzeldir, yoksa bütün parayı alıp bir kanala harcamak mı güzeldir. "




Bu haber 833 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Urfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı kılındı
Siverek'te Urfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı...