Kızılay Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kızılay Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Kızılay Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
04 Kasım 2021 - 00:47
29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle, bu yıl Siverek’te çeşitlik etkinlikler düzenlendi.

Kızılay Siverek şubesince düzenlenen etkinlikler kapsamında gönüllüler kent merkezinde farkındalık için yürüyüş yaptı.

Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da destek verdiği yürüyüşte kan vermenin önemine dikkat çekildi.

Yürüyüşün ardından Lezgo Park’ta bir araya gelen Kızılay gönüllüleri, ilçede yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Türk Kızılay’ının köklü bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Siverek Şube Başkanı Mehmet Sırrı Karahan, “Kızılay olarak her zaman insanların zor zamanlarında yanında olduğumuz gibi yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kızılay denilince dil, din, ırk, ayrımı göstermeksizin savaş ve doğal afetler sonrasında barınma, beslenme ve sağlık gibi sorunları çözen ilk akla gelen kurumdur. Kurumumuz vatandaştan aldığı güç ile gücüne güç katıyor. Son günlerde yaşanan kan stoklarındaki azalmadan dolayı Siverek halkını kan bağışına davet ediyoruz.” dedi.



Yıl içerisinde yapılan yardımları konusunda bilgi veren Karahan, “Yaklaşık 850 aileye 500 liralık nakdi yardımın yanı sıra 350 haneye 250 lira değerinde gıda ve hijyen seti çeki dağıttık. 350 haneye gıda kolisi, 900 haneye kutu et konserve, 100 haneye giysi, elektronik hasta yatağı ve bin aileye ekmek yardımında bulunduk.” diye konuştu.

Bir Damla Kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek de aynı tarihlerin lösemi haftasına denk geldiğini belirterek, herkesi kan vermeye davet etti.

Bu haber 668 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı