Koçali Aymaz bu kez otobüs durakları sorununu gündeme taşıdı

SİVİL-DER Fahri Başkanı Koçali Aymaz, şehir içerisinde bulunan otobüs duraklarının yetersiz olduğunu ve vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti.

Koçali Aymaz bu kez otobüs durakları sorununu gündeme taşıdı
15 Mayıs 2022 - 11:37
Siverek ile ilgili sorunları gündeme getirmekten yorulmayan SİVİL-DER Fahri Başkanı Koçali Aymaz, işitme engelliler okulu, üniversite öğrencilerinin yurt sorunun ardından bu kez şehir içi otobüs durakları sorununu gündeme getirdi.

Otobüs duraklarının yerinin tam olarak bilinmediğini belirten Aymaz, "Çok yerlerde duraklar çizgilerle belirlenmiş, yağmur, güneş ve araçlar tarafından bu çizgiler de silinmiştir. Vatandaşın durakların yerini bilmediğinden mağdur olmaktadır. Ayrıca mevcut duraklardaki oturma yerleri demirden yapıldığından kış aylarında soğuktan, yaz aylarından da sıcaktan oturulması mümkün olmamaktadır." dedi.

Aymaz, 2 sene önce Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği olarak kentteki sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e iletmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını ve dilekçelerine geri dönüş bile yapılmadığını savundu.

Beyazgül'e sunulan raporda, "Büyükşehir Yasasının uygulamaya geçmesi sonucunda belediyemizin bütçesi çok küçülmüş, yatırım ve hizmet yapamayacak konuma getirilmiştir. İlçe Belediyelerinin bütçelerinin iyileştirilmesini özellikle öneriyoruz. Bu mümkün değilse ilçe belediye yönetimleri seçmek yerine Büyükşehirden bir atamalarla hizmetlerin yapılabileceğini söylemek isteriz." ifadeleri kullanıldı.

Raporda kentteki otobüs durakları sorunu ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"Geçen yıl kentimizde şehir içi otobüs seferleri başlatılması çok güzel bir hizmet olmuştur. Giden Yönetime teşekkür ediyoruz. Ancak halen çok yerlerde duraklar çizgilerle belirlenmiş, yağmur, güneş ve araçlar tarafından bu çizgiler de silinmiştir. Vatandaşın durakların yerini bilmediğinden mağdur olmaktadır. Ayrıca mevcut duraklardaki oturma yerleri demirden yapıldığından kış aylarında soğuktan, yaz aylarından da sıcaktan oturulması mümkün olmamaktadır. Duraklardaki oturma yerlerinin ahşaptan yapılması ve eksik durakların tamamlanmasını önemsiyoruz." denildi.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 796 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor