Koçali Aymaz'dan Sivereklilere veda gibi vasiyet

Gazeteci Şükrü Dolaş, Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Koçali Aymaz'dan Sivereklilere veda gibi vasiyet
07 Temmuz 2022 - 14:09
Koçali Aymaz Yazısı

Bazı insanların sevgisine, sevdasına akıl sır ermiyor. Yüreğini, yaşamını ortaya koyarak bir kitlenin mutluluğu, refahı için; zamanının büyük çoğunluğunu o kitlenin mutluluğu için harcayan insanların sayısı az olduğu için bu sevgi ve fedakârlık acayip bir durum olarak bazıları tarafından değerlendirilir.

İnsan yaşamı bence herkes için değerlidir. Bir çoğumuz önceliğimiz biz ve ailemiz diyoruz. Fakat bu anlayışın dışında koca bir kenti kendi ailesi olarak görüp bu doğrultuda zamanın harcayan insanların başında benim bakış açım ve gözlemlerim arasında olan tek isim Koçali Aymaz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Koçali Aymaz ile dostluğumuz ve birlikte çalışmamız otuz yıl öncesine dayanıyor. Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği kurulduğu ilk yıllarda, bende başta dernek başkanı Koçali Aymaz ve dernek yönetiminin niyetini bilmediğim için onlara karşı deyim yerinde ise kalemi kılıç yapmıştım.

Bizde boşuna dememişler, "En sağlam dostluklar kavgayla başlar." Dernek yönetimi ve Koçali Aymaz'ı tanıdıkça, bu kez dernekle birlikte karınca kararınca çalışmaya Siverek kentinin sorunlarını basın yoluyla tanıtmaya başladım. Bu işi gönüllü olarak kendime görev bildim. Bazı kesimler bu çabalarımızı küçük görse de inanıyorum ki; kentin birçok sorununu çözümünde SİVİL DER ve şimdi onursal Başkan olan Koçali Aymaz ağabeyimizin payı büyüktür.

Koçali Aymaz’ı ve çalışmalarını buraya taşısam sayfalar yetmez, onu benim kadar Siverek halkı da tanıyor. Son yıllarda yaşadığı acılara ve ihanetlere rağmen, halen aklı Siverek kentinin kalkınması ve gelişmesinde. İlerlemiş yaşına, bedensel ve ruhsal yorgunluğa rağmen yüreğinin Siverek için çırpınması, halkına, memleketine ve tüm insanlığa verdiği değerin fotoğrafı gibidir.

Koçali Aymaz, bu güne kadar Siverek'in il olması ve kalkınması için binlerce yazı kaleme aldı. Hiçbiri beni bu yazıda sizlerle paylaşacağım yazı kadar duygusal olarak beni etkilemedi.

Ömrünün son deminde, yine kendisi veya yaşamı için kimseye hiçbir vasiyeti yoktur. 07 Aralık 2021 tarihinde kaleme aldığı bu yazı tüm Siverek sevenler için bir veda ve vasiyet niteliğindedir. Benim için değerli olan inanıyorum tüm iyi niyetli ve fedakâr Siverekliler için önemli bir vasiyet. Koçali abimiz için ise bir veda niteliğinde olan bu yazıyı virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşmak istiyorum.

"Siverekli kardeşlerime önerimdir!

Yaşım 75 olup bu ömrümün 37 yılını kentimin sorunlarının çözümüne ayırdım.

Kimin ne kadar yaşayacağı bilinmediği gibi benim de bilmemem mümkün değildir.
Ancak uzatmaları oynadığım düşüncesiyle sevgili Siverekli kardeşlerimle bazı önerilerimi paylaşmak istiyorum.


-Hayallerinizi sınırlamayın, hayal edin ve paylaşın,

-Hayallerinizin gerçekleşmesi için hedefler koyun ve paylaşın,

-Hedeflerinize kilitlenin,

-İyi bir halkla ilişikler örneği sergileyin,

-Küçüklerinizi sevin, büyüklerinize saygı duyun,

-Güçlü bir birlik meydana getirebilmek için organize olun,

-Yüksek sesle konuşarak haklı çıkma düşüncesinden vaz geçin bu mümkün değildir,

-Tartışmalarda son derce saygılı ve düzeyli olun, kimsenin sözünü kesmeyin ve iyi bir
dinleyici olun,


-Memleketin sahibi yok diyerek sorumluluktan kurtulmak mümkün değildir,

-Siverek’te doğan, büyüyen ve yaşayan herkesin Siverek’in sahibi olduğunu, iyi veya kötü gelişmelerden herkesin sorumlu olduğunu unutmayın,

-Kent sorunlarında ben olmazsam olur düşüncesinden vaz geçin ve ben olmazsam olmaz demeyi öğrenin,

-Haksızlığa, adaletsizliğe karşı durun, bunu yapanlara yanlış yaptıklarını açıkça söyleyerek tavrınızı ortaya koyun,

-Gelişmiş çağdaş kentler durup dururken o duruma gelmediklerinden, onlar ne yapmışsa aynısını yapın, Gaziantep ve ticaret odası Siverek ile kurulan Kayseri önerenlerini unutmayın,

-Burada kazanıp dışarda yatırım yapanları eleştirin, bu memlekette kazananın memleket…

 
Bu haber 700 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu