Kur'an'ı Kerim aşkı engel bilmiyor

Şanlıurfa'da Kur'an'ı Kerim öğrenmek isteyen görme ve zihinsel engelli vatandaşlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü işbirliğiyle açılan kurslarda Kur'an'ı Kerim öğreniyorlar.

Kur'an'ı Kerim aşkı engel bilmiyor
29 Eylül 2022 - 14:30
Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezinde oluşturulan özel sınıflarda eğitim alan engelli bireyler, büyük bir aşk ve gayretle yüce kitabımızı okumayı öğreniyor.

Kurslarla ilgili açıklama yapan Haliliye İlçe Müftüsü Abdülhekim Öz, "Kur'an Kursu Öğreticilerimiz, öğrencilere Elif Ba'dan başlayarak Kur'an'ı Kerim'i usulüne uygun ve tecvit kaidelerine uygun bir şekilde öğretiyorlar. Öğrencilerimiz başta Kur'an'ı Kerim olmak üzere dini kitaplarımızın tamamını başkanlığımızın yayınlarında olan 'Brail Alfabesi'yle basılmış kaynaklardan istifade ediyor. Burada ki gençlerimize, kardeşlerimize dini muhibbini, İslam'ın temel kaidelerini ve başta kitabımız olmak üzere hocamızın rehberliğinde öğretiyoruz. Bunun da çok da faydasını görüyoruz. Buraya zaman zaman gelerek bunları dinliyoruz. Çok güzel çalışmaların olduğunu görüyoruz." dedi.

Kurslarla ilgili açıklama yapan İl Müftülüğü Personeli Zeynep Akbaş,  görme engelli bireylerin "Braille Alfabesi" yöntemiyle Kur'an'ı Kerim okumayı öğrendiğini ifade etti.

Hem zihinsel, hem de görme engelli vatandaşların zamanlarının büyük bir bölümünü koordinasyon merkezinde geçirdiğini belirten Akbaş, "Engelli vatandaşlar, verilen eğitimler sayesinde engelleri bir bir aşıyor.  Kur'an'ı Kerim eğitimin yanında temel dini dersler de öğreniyorlar. Öğrenciler günün stresini ise, sosyal etkinliklerle atıyor. Belirli günlerde gezi programları düzenleniyor. Yüzme dersleri, tiyatro gösterileri gibi etkinliklerle öğrenciler,  gönüllerince eğlenebiliyor." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin evlerinden alınarak kursa getirildiğini ifade eden Akbaş, "Sadece Elif Ba veya Kur'an'ı Kerim değil, bizim 'brail' kitaplarımız da var. İsteyenlere okuma yazmayı da öğretiyoruz. Görme engelli yanı sıra benim zihinsel engelli ve bedensel engelli öğrencilerim de mevcuttur. Onlara da ders veriyoruz. Öğrencilerimizle bir araya gelip hem derslerimizi yapıyoruz. Hem de sosyalleşme adına programlar düzenliyoruz. Öğrencilerimiz bura da gerçekten çok mutlu oluyorlar." şeklinde konuştu.

 
Bu haber 510 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti