LGS'ye girecekler dikkat!

2021 Liselere Geçiş Sınavı 6 Haziran'da yapılacak. Sınava katılacak olan 8. sınıf öğrencileri merkezi sınavla ilgili detayları araştırıyor. Bu konuda sıkça sorulan sorular ve merak edilenler şu şekilde:

LGS'ye girecekler dikkat!
05 Haziran 2021 - 09:32
MEB’in açıklamasında yer alan bilgilere göre Liselere Geçiş Sınavı 6 Haziran 2021 tarihinde iki oturum halinde yapılacak. Birinci oturum 09:30’da ikinci oturum 11:30’da başlayacak.

Sınav giriş bilgileri e-okul sistemi üzerinden öğrenilebilecek. Öğrenci sınava gireceği binada ve sırada giriş belgesini görebilecek.

Adayların en geç saat 09:00’da sınav merkezlerinde olması gerekiyor. Veliler Covid-19 tedbirleri kapsamında okul bahçelerine alınmayacak.

Sınava gelirken nüfus cüzdanı yani kimlik belgesini yanında bulundurmak zorunlu olacak.

Cep telefonu, akıllı saat ve benzeri dijital araçlar sınav merkezlerine alınmayacak. Okul bahçesi ve koridorlarda maske takmak mecburi olacak dileyen öğrenci sınav esnasında maskesini çıkarabilecek. Sınav sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2 Haziran'da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sınava dair açıklamalarda bulunmuştu. Selçuk'un paylaşımı şöyle: (İLKHA)

 
Bu haber 572 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem