LGS'ye giren öğrenciler: Sayısal alanda zorlandık

Şanlıurfa'da Liselere Giriş Sistemi (LGS) sınavına giren öğrenciler, sözel alanın iyi geçtiğini fakat sayısal alanda zorlandıklarını ifade etti.

LGS'ye giren öğrenciler: Sayısal alanda zorlandık
06 Haziran 2022 - 10:48

Şanlıurfa'da 51 bin 376 öğrenci, 4 yıllık öğrenim görecekleri liseleri belirleyen LGS sınavında ter döktü. 763 okulda gerçekleştirilen sınava katılan öğrenciler, bu yıl kendi okullarında sınava girdi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının birinci oturumu 09.30'da başlarken ikinci oturumu ise saat 11.30'da başladı. Sınavın sona ermesinin ardından öğrenciler, velileri tarafından okul kapılarında karşılandı.

LGS'ye giren öğrenciler, sayısal alandaki soruları zor bulurken sözel alandaki soruları normal karşıladı. Sınav sonrası öğrenciler sınavla ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.

"Sayısal alan zordu, sözel alan ise normaldi"

Matematik ve fen dersindeki sorularda zorlandığını ifade eden Süveyda Ayyıldız, "Sözel alan güzeldi. İngilizce baya zordu. Sayısal alanda matematik ve fende aşırı zorlandım. Boş bıraktığım sorular oldu. İnkılap ve din kültürü soruları güzeldi. Türkçede birkaç soruda gerçekten zorlandım. Genel olarak güzel geçti. Güzel sanatlar lisesinde okumayı düşünüyorum. Resim çalışmalarım var. Puanıma göre seçim yapacağım. Sayısal alan zordu, sözel alan ise normaldi. Sınava giren diğer arkadaşlarıma başarılar dilerim. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır." dedi.

"İmam Hatip lisesini tercih edeceğim"

Sınavının sonucundan dolayı endişe duyduğunu belirten Mustafa Mahir Arslan, "Sınavdan dolayı çok endişeliyim. Kötü ya da iyi sonuç alabilirim. Sınavım her şeye rağmen güzel geçti. Sınava giren arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Sayısal alanda zorlandım ama sözel alanı çok iyi yaptım. Sözel mantıklarda çok zorlandım. Sayısalda geometrik cisimlerin sorularını yaptım. İmam hatip lisesini tercih edeceğim; çünkü dini eğitim almayı istiyorum." diye konuştu.

"Allah'ın izniyle inşallah sınavı kazanırım"

Sözel alandaki soruları kolay bulduğunu söyleyen Yusuf Küçük, "Sayısal alan çok zordu. Matematik ve fende zorlandım. Sözel alan ise kolaydı. Din kültürü ve inkılap kolaydı ama Türkçe biraz zordu. İngilizce de zordu. Allah'ın izniyle inşallah sınavı kazanırım." şeklinde konuştu.

"Denemelerde 30 neti geçiyordum"
Sınava son 6 ay aralıksız çalıştığını dile getiren Abdulkadir Yılmaztekin, "Sayısal alan aşırı zordu, özellikle de fen zordu. Sınava son 6 ay aralıksız çalıştım. Denemelerde 30 neti geçiyordum. Anadolu lisesine gitmeyi düşünüyorum. Fen lisesini kazanmam zordur." ifadelerini kullandı.

"Sözel alanı iyi yaptım"

Avukat olmak istediğini ifade eden Osman Ekemen, "Sözel alan kolaydı ama sayısal alan baya zorladı. Sözel alanı iyi yaptım. Güzel bir lise kazanacağım. Eşit ağırlık okuyarak avukat olmak istiyorum." dedi.

"300 puan bekliyorum"

İmam Hatip lisesine gitmek istediğini belirten Sabri Öncel, "Sınav güzel geçti. Sayısal alan zordu. Fen ve matematikte aşırı zorlandım. 300 puan bekliyorum. İmam hatip lisesini tercih edeceğim; çünkü dinimi öğrenmek istiyorum." diye konuştu.

Sayısal alanı zor bulan Mehmet Demirdal, "Sınav iyiydi. Sözel güzeldi ama sayısal zordu. Sınava çok fazla çalışmadım." ifadelerini kullandı.

İbrahim Demirdal ise "Sınav zordu. Sayısal zordu ama sözel kolaydı. İmam Hatip lisesinde okumayı istiyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

Bu haber 922 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü