Madde bağımlılığı tedavisi için önemli adım

Şanlıurfa Valiliği, madde bağımlılığı mücadele kapsamında “Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” projesini hayata geçirdi.

Madde bağımlılığı tedavisi için önemli adım
13 Aralık 2023 - 15:48


Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın talimatıyla hazırlanan “Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı Madde bağımlılığıyla mücadele toplantısı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nde (AMATEM) yapıldı. 

Madde bağımlısı kişilerin kendi irade ve istekleri doğrultusunda bağımlılıktan kurtarılarak yeniden topluma kazandırılmalarını amaçlayan projeyle Şanlıurfa’da yaşanan madde bağımlılığı sorununun çözüme kavuşturulması ve mevcut durumun iyileştirilmesi hedefleniyor. 

Proje, Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilgili kurumların da katkısıyla uygulanacak. Kurumların yönlendirmesi ve Valilik, Kaymakamlık Açık Kapı birimlerine başvuran bağımlıların uzman personel tarafından yönlendirilmeleriyle tedavi süreçleri başlatılacak.  

“Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” projesine yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Vali Şıldak, Şanlıurfa’da madde bağımlılığıyla mücadelede kararlı olduklarını belirtti. 

Kolluk kuvvetlerinin uyuşturucu ticaretine karşı yürüttüğü mücadelenin yanında bağımlılıkla da mücadele etmenin gerekliliğine değinen Vali Şıldak, “Tüm kamu kurumlarımızın iş birliğiyle bu mücadeleyi yürüteceğiz, ancak bu mücadelenin tam olabilmesi için toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyacımız var. Bütüncül bir bakış açısıyla hazırlanan projede bağımlı bir bireyin sadece bağımlılık konusunda değil sosyal, ekonomik, psikolojik, sağlık gibi birçok yönden iyileştirilmesini planlıyoruz. Proje süresince, madde kullanmış olan gençlerimize uzman personel ve tıbbi destek sağlayarak madde bağımlılığından kurtulmalarına yönelik tedavi ve rehabilitasyon faaliyeti uygulayacağız. Aile ziyaretleri gerçekleştirerek bireylere manevi destek sağlayacak, gençlerimize yönelik çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra hobi ve meslek edindirme kursları düzenleyerek yeniden topluma kazandırılmalarını temin etmek için çalışacağız. Ayrıca, çalışmaların koordinasyon içinde yürütülmesi için izleme ve değerlendirme ile süreci takip edeceğiz." dedi. 

Toplantının ardından Vali Şıldak, AMATEM ve ÇEMATEM’de tedavileri devam eden gönüllü bireyleri ziyaret etti. 

Vali Şıldak’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, İl Sağlık Müdürü Abdullah Solmaz, Açık Kapı Şube Müdürü Ali Kemal Sevinç ve projede görev alacak personel katıldı.

GAPGündemi
Bu haber 247 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti