Mahalle sakinleri çamur deryasına dönen yollarının yapılmasını istiyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Ayvanat Mahallesi sakinleri, yağışlarla birlikte çamurla kaplanan yollarının yapılmamasına tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri çamur deryasına dönen yollarının yapılmasını istiyor
10 Mart 2022 - 17:04
Edinilen bilgilere göre, Siverek Ayvanat Mahallesi 115. sokakta yaşayan vatandaşlar, yağışlarla birlikte yollarının çamurdan geçilmediğini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Yollarının çamurla kaplanmasından dolayı çocuklarını okula gönderemediklerini belirten mahalle sakinleri, bir an önce yollarının yapılmasını istiyor.



Yollarının bozuk olmasından dolayı çocuğunu okula göndermediğini belirten mahalle sakinlerinden Şevkat Sağlam, "İkamet ettiğimiz mahallenin yolu kullanılamaz hale geldi. Yağmurlu günlerde araç olmadan evden çıkmak imkansız. Yürüyerek okula giden çocuklar için Afrika'dan farkı yok. Ben kendi oğlumun kaydını dondurmak zorunda kaldım. Defalarca iletişime geçmeye çalıştım; ama kimse dönüş yapma zahmetinde bile bulunmadı. Apartmanımızın içi çamurdan kırmızı renge boyandı. Kış başladığından beri rahat yüzü görmedik. Ben işe gittiğimden dolayı oğlumu annesi okula götürmek zorunda kalıyor. Yağmurlu günlerde yolun karşısına dahi geçmek çok zor. Servise yazmak istedim fakat yolun durumundan dolayı bir kere gelen servis bu yola giremeyeceğini bildirdi. Bende mecburen çocuğumu okula göndermedim." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Özoruç ise yaptığı açıklamada, "Siverek Ayvanat Mahallesi 115. sokakta yaklaşık 1 yıl önce yolunuzu asfalt yapacağız diye mevcut bulunan yolumuz belediye ekiplerince kaldırıldı. Herhangi bir yol çalışması da yapmadılar. Bizleri bu kış da çamurlu yola mahkum ettiler. Çoğu zaman öğrenci servisleri bu sokağa giremedi, çamura battı. Öğrencilerimiz bir çok kez eğitim öğretimden geri kaldı. Çamur evlerimizin içine kadar girdi. Yetkililerden yolumuzu bir an önce yapmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu. 

www.siverekgenclik.com

Bu haber 936 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması