Mahalleli çamurlu yollarının yapılmasını istiyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Yoğunca Mahallesinde evlerine giden yollarının yapılmadığını belirten mahalle sakinleri, çamurlu yollardan dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler.

Mahalleli çamurlu yollarının yapılmasını istiyor
10 Ocak 2020 - 10:25

Siverek ilçesinde mahalle içi bağlantı yolları yapılmadığı için, kış aylarında çamurla kaplanması nedeniyle kapandığını ileri süren Yoğunca Mahallesi sakinleri, seçim zamanı kendilerine yol sözü veren siyasilere tepki gösterdi.


Şehir merkezine 6 km. uzaklıkta bulunan Yoğunca Mahallesine bağlı Bayır sokağında yaşayan vatandaşlar, şehir merkezi ile mahalleleri arasındaki yolun beton olduğunu, mahalle içerisindeki yollarının ise verilen tüm vaatlere rağmen yapılmadığını ileri sürdü.


Yollarının yapılması için belediye ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne defalarca başvuru yapmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirten mahalle sakinleri, ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini belirttiler.


"Şu ana kadar köyümüz için bir çivi çakılmamış"


Köy yollarının durumunu cep telefonu ile kameraya çeken mahalle sakinlerinden Ahmet Karaman, "Sayın milletvekilleri bizim hailimizi görün. Mahallemizin yolunu görüyorsunuz.  Bizim yolumuzu yapan yok. Belediye başkanına gittim beni Büyükşehir'e yönlendirdi. Seçim zamanı geliyorlar yanımıza oylarımızı istiyorlar. Bize yollarımızı yapacaklarını söylüyorlar. Şu ana kadar köyümüz için bir çivi çakılmamış. Gelin bu halimizi görün. Kimse bize sahip çıkmıyor. Hastalarımızı hastaneye götüremiyoruz." dedi.


"Yağmur yağınca her taraf çamur içinde kalıyor"


Mahalle sakinlerinden Faik Karaman ise siyasilerin sadece oy zamanında kendilerini ziyaret ettiklerini, seçim bitince de kimsenin kendilerine uğramadığını belirterek, "Mahalle içerisindeki yollarımız çamurdan geçilmiyor. Yağmur yağınca her taraf çamur içinde kalıyor. Arabalarımız çamura saplanıyor. Bir hastamız olduğu zaman bin bir zorlukla traktör ile çekerek götürüyoruz. Bir misafirimiz gelirse yollarımızdan dolayı utanıyoruz. En başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, valimize ve büyükşehir belediye başkanımıza seslenerek yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Mağduriyetimizi bitirin." diye konuştu.  (İLKHA)


 


Bu haber 1707 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü