Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem
23 Kasım 2023 - 17:47
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 17.45'te merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem, yerin 6.99 kilometre derinliğine kaydedildi. Bu depremden 3 dakika sonra da 4,7 büyüklüğünde yeni bir deprem daha meydana geldi.

Deprem, Şanlıurfa, Siverek, Diyarbakır, çevre il ve ilçelerde de hissedildi.
 
Depremin ardından panikleyen vatandaşların sokağa çıktığı görüldü.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Malatya İli Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

An itibariyle olumsuz bir durum yok

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki #depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız

www.siverekgenclik.com

Bu haber 612 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım