Maskesiz sokağa çıkanlara 900 lira para cezası kesilecek

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 22 Haziran 2020 tarihinden itibaren maskesiz sokağa çıkanlara 900 lira para cezası kesilecek

Maskesiz sokağa çıkanlara 900 lira para cezası kesilecek
21 Haziran 2020 - 21:24

Coronavirus salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Coranavirus salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına kişiler arası mesafe ve kişisel temizlik kurallarına riayet etmenin yanı sıra maske kullanımı da son derece önem taşımaktadır. Bu çerçevede 14.05.2020 tarih ve 53 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile il genelinde maske takma zorunluluğu getirilmiş ve uygulanmaya başlanılmıştır.

21.06.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu; içinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde vaka sayılarının artmaması için alınan tedbirlerin eksiksiz uygulanması ve maske kullanımına yönelik denetimler ile karantina tedbiri alınan/sonlandırılan yerlerle ilgili olarak aşağıdaki kararları almıştır.    

A. 22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza il gelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi uyarınca 900 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3035 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması