Mehmet Yavuz vefat yıl dönümünde unutulmadı

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları tarafından 9 Ağustos 2019 tarihinde vefat eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz'u anmak amacıyla bir program düzenlendi.

Mehmet Yavuz vefat yıl dönümünde unutulmadı
10 Ağustos 2023 - 10:49
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, 9 Ağustos 2019 tarihinde rahatsızlığından dolayı Diyarbakır'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da katılımıyla, Şanlıurfa Gençlik Kolları tarafından Yavuz'un vefatının 4. yıl dönümünde "Mehmet Yavuz ve Davası HÜDA PAR" temalı anma programı düzenlendi.



M.Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen program okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım, amaçlarının Mehmet Yavuz'un ve Sacid Pişgin'in davasının hakkıyla anlaşılması olduğunu ifade etti.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er ise konuşmasında Mehmet Yavuz'un mücadele safhalarına değindi.

Program daha sonra Mehmet Yavuz ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisi ve Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ezgi ve marşlarla devam etti.

Daha sonra Mehmet Yavuz'un arkadaşlarından Mahmut Gültekin, merhumun örnek hayatından tablolar sundu.


HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise konuşmasında Mehmet Yavuz'un fedekarlık yönüne değindi.

Mehmet Yavuz’un sürekli ders alıp ve sürekli kendini eğittiğini söyleyen Yapıcıoğlu “Merhum Aliya İzzet Begoviç'in atfettiği bir söz vardı; ‘Yeryüzünün öğretmeni olmak için gök yüzünün öğrencisi olmak lazım’ Merhum Mehmet Yavuz kardeşim bir öğretmendi ama sadece mesleği itibariyle değil, hayatının çeşitli evrelerinde sürekli ders alıyordu ve sürekli kendini eğitiyordu.” şeklinde konuştu.Program yapılan dua ile sona erdi.

Mehmet Yavuz’un hayatın bir imtihan olduğuna dikkat çektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, “Mehmet hoca aslında hayatın anlamını kavramıştı. Hayatın ne olduğunu öğrenmişti ve buna göre hayatını sürdüren ve bu şekilde bu imtihan bilinciyle sürdürdüğü hayatını genç yaşında tamamlamış, imtihanını bitirmiş Rabbinin huzuruna gitti. Hayat bir imtihandır. Mehmet Hoca’nın söylemek istediği şey, hayatın bir imtihan olduğunu, çok kısa olduğunu, bu hayatın bir gün sona ereceğini ve asıl hayatın öbür tarafta olduğunu sakın unutmayın. Bu dünyada sahip olduğumuz şeyler, bu dünyada sahip olduğumuz makamlar, bu dünyada sahip olduğumuz servetler ve bu dünyada sahip olduğumuz sıfatlar, bu dünyada sahip olduğunuz arkadaşlar, sahip olduğumuz evlatlar ya da ekmek için çokça çırpındığımız şeyler bizim için amaç değil olamaz. Biz inanıyoruz ki bunların hepsi birer vasıtadır.” dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

GAPGündemi.com 

 
Bu haber 826 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım