Melik: Urfa afet bölgesi ilan edilmeli çiftçilerin zararları karşılanmalı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Eski Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik, sel felaketinden dolayı Urfa'nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade etti.

Melik: Urfa afet bölgesi ilan edilmeli çiftçilerin zararları karşılanmalı
27 Mart 2023 - 11:37

Şanlıurfa'da 14-26 Mart tarihleri arasında etkili olan sağanak yağıştan dolayı tarım arazileri, bağ ve bahçelerde zarar gördü.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Eski Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik,  yaşanan sel felaketinden dolayı Urfa'nın afet bölgesi ilan edilerek çiftçilerin zararlarının ödenmesi gerektiğini ifade etti.

Melik, " Şanlıurfa’da 3 milyon dekar buğday, 1,5 milyon dekar kırmızı mercimek, 900 bin dekar arpa, 20 milyon adet fıstık, 100 bin adet badem ağacı var, yoğunluklu Urfa merkez köyleri ve ilçeleri 14-26 Mart’ta yağan yağmurdan ve selden ciddi bir şekilde çiftçiler zarar görmüştür. 14-26 Mart tarihlerinde yaşanan yağış ve sel felaketinden dolayı Urfa afet bölgesi ilan edilmeli çiftçilerin zarar ziyanları karşılanmalıdır." dedi.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 622 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...