Melle Abuzer Ağırağaç son yolculuğuna uğurlandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede vefat eden Melle Abuzer Ağırağaç, yüzlerce seveninin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Melle Abuzer Ağırağaç son yolculuğuna uğurlandı
21 Temmuz 2022 - 20:13



28 Şubat sürecinin sancılı dönemlerinden günümüze kadar İslam davasından taviz vermeden sıratel müstakim üzerine yoluna devam eden Melle Abuzer Ağırağaç, 57 yaşında fani dünyadan ahirete irtihal etti.



Bütün hayatı insanlara İslam'ı öğretmekle geçen Abuzer Hoca, rahatsızlığından dolayı yakınları tarafından Siverek Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Ağırağaç, Şanlıurfa'da özel bir hastaneye kaldırıldı.

Özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde 1 hafta boyunca tedavi gören Abuzer Hoca, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti.



Abuzer Hocanın cenazesi, yakınları tarafından sabah saatlerinde Şanlıurfa'dan Siverek Şeyh Abdulkadir Geylani Camii'ne getirildi.

Burada sevenleri tarafından Abuzer Hocanın ruhuna Kur'an'ı Kerim, Yasin ve Fatihalar okundu.



Abuzer Hocanın cenazesi, Şeyh Abdulkadir Geylani Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gebendiris ve Hasanveran kırsal Mahallelerinin yakınlarında bulunan mezarlığa defnedildi. Cenaze namazını kıldıran Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, merhum için "helallik" diledi.

Cenaze namazına;  Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan, Siverek Müftüsü Muhammed Çiçek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslektaşları ve sevenleri katıldı.



Cenaze töreninin ardından Abuzer Hocanın tanıdıkları İLKHA'ya konuştu.



"1994 yılından bugüne kadar iman, İslam, Kur'an için mücadele etti"

"Her nefis ölümü tadacaktır" (Âl-i İmrân-185) ayetini okuyarak sözlerine başlayan Abuzer Ağırağaç'ın yakın arkadaşı Mehmet Ali Tunç, " 124 bin Peygamber vefat etti, önderimiz, Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sallahu aleyhi ve sellem) vefat etti, bizlerde vefat edeceğiz. Allah'u Teâla'nın ilk emri 'Oku'dur. Peygamber Efendimizde Hadis-i Şeriflerinde, 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve başkalarına öğretendir.' diye buyuruyor. Abuzer Hocamızda hem Kur'an'ı öğrendi hem öğretti;  Kur'an'ı hem okudu hem de okuttu. Ne mutlu ona ki imamlık görevini yaparken Hakkın rahmetine kavuştu. Türkiye'nin ve Siverek'in sıkıntılı dönemden geçtiği 1994 yılından bugüne kadar iman, İslam, Kur'an için mücadele etti. Abuzer Hoca, Siverek'in yetiştirdiği ender hoca, kanaat önderi ve âlimlerinden biridir. Biz kendisinden razıydık, Allah ve Peygamber de kendisinden razı olsun." ifadelerini kullandı.



"Biz kendisinden razıydık, Rabbimde kendisinden razı olsun"

Dualarla Abuzer Hocayı uğurladıklarını ifade eden Hacı Murat Konal, "Bugün çok değerli bir İslam âlimini kaybettik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Abuzer Hoca'mız, 1994 yılından bugüne kadar İslam, Kur'an ve Müslümanlar için hem okudu hem de okutturdu, mücadelesini verdi. Müslümanlar olarak şahidiz ki Allah'ın izniyle hakkın rahmetine kavuştu. Dualarımızla Abuzer Hocamızı uğurladık. Rabbim kendisinden razı olsun. Cenaze törenine katılımlarından dolayı bütün Müslümanlara teşekkür ediyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Biz kendisinden razıydık, Rabbimde kendisinden razı olsun." şeklinde konuştu.



"Tevhid mücadelesinin örnek şahsiyetlerinden biriydi"

Abuzer Hocanın 28 Şubat sürecinde davasından taviz vermediğine vurgu yapan Hüseyin Şeker, "Abuzer Hocayı çok uzun zamandır tanıyorum. Özellikle 28 Şubat döneminde göstermiş olduğu tavır ve mücadelesi takdire şayandır. Tevhid mücadelesinin örnek şahsiyetlerinden biriydi. Siverek çok büyük bir değerini kaybetti. Belki bu dünyada kaybetti ama inşallah ahireti kazandı. Onun takvasına, imanına her şeyine şahidiz. Rabbim mekânını cennet eylesin. Böyle insanlar maalesef kolay kolay yetişmiyor. İnşallah, onun yetiştirdiği öğrencileri onun yolundan ayrılmayacak ve mücadeleye devam edecekler."

Abuzer Hoca kimdir?

Melle Abuzer Ağırağaç 1965 yılında Siverek'te doğdu. Küçük yaşlarda ilme olan merakından dolayı Batman ve Diyarbakır'da medrese eğitim aldı.



Medrese eğitimini başarı ile tamamlayan Ağırağaç 1997 yılında Haliliye Mahallesi'nde bulunan Hazreti Ömer Faruk Camii'den fahri imam olarak göreve başladı. Hemen caminin bitişiğinde bulunan medresede Kur'an'ı Kerim, Tefsir, Fıkıh ve Arapça dersleri verdi.

Ağırağaç, fahri imamlık yaptığı dönemlerde camide verdiği Zazaca Cuma hutbeleri ile Siverek halkının sevgisini kazandı.



28 Şubat sürecinde dönemin karanlık güçleri tarafından çeşitli baskılara maruz kalan Ağırağaç, tüm baskılara rağmen çocuklara Kur'an dersi vermeye devam etti.

Ağırağaç, 2012 yılında mellelerin Diyanet İşleri Başkanlığına alınması ile birlikte Üçkuyu kırsal Mahallesi'ne imam olarak atandı. Uzun süre Üçkuyu (Ûçiq) kırsal Mahallesi'nde görev yapan Ağırağaç, 2019 yılında Destek kırsal Mahallesi'ne atandı.



Abuzer Hoca, Diyanet personeli olmasına rağmen her gün şehir merkezine gelerek medresede öğrencilere ders vermeye devam etti.

Ağırağaç, 15 Temmuz 2022 tarihinde beyin kanaması tanısıyla sevk edildiği Şanlıurfa'da özel bir hastanede vefat etti.

Abuzer Hoca, 11 çocuk babasıydı. (İLKHA)

 

Bu haber 4436 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu