Meteorolojiden sıcaklıklar 4 ile 8 derece arasında artacak açıklaması

​Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda yarından itibaren Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ile 8 derecenin üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Meteorolojiden sıcaklıklar 4 ile 8 derece arasında artacak açıklaması
25 Ağustos 2021 - 16:59
En yüksek hava sıcaklıklarının yaklaşık bir hafta sürmesi beklenen illerde özellikle öğle saatlerinde başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olmak üzere halkın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının 26 Ağustos Perşembe gününden itibaren, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'ta hava sıcaklıkları artarak mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir." denildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının; Diyarbakır'da 39-42 derece civarında seyredeceği tahminini belirtildiği açıklamada, "Önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 
Bu haber 474 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı