Mevsimlik tarım işçileri, seyahat izni için sıraya girdi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, seyahat izin belgesi almak isteyen vatandaşlar, Tarım İlçe Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Mevsimlik tarım işçileri, seyahat izni için sıraya girdi
13 Nisan 2020 - 13:34

Mevsimlik tarım işçilerinin en çok bulunduğu yerleşim alanların başında gelen Siverek’te, Coronavirus salgın hastalığına rağmen mevsimlik tarım işçilerinin zorunlu yolculuğu başladı.


İçişleri Bakanlığı tarafından, Covid-19 tedbirleri kapsamında iller arası yolculuk için seyahat izni şartı getirildi.


Mevsimlik tarım işçisi olarak başka illere çalışmaya gidecek vatandaşlar, bağlı bulundukları tarım müdürlüklerine giderek seyahat izin belgesi almaları gerekiyor.


İki günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından Siverek İlçe Tarım Müdürlüğüne gelen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturdukları görüldü.


En çok mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu Şirinkuyu Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin kişi şekerpancarında çalışmak üzere Yozgat, Çorum, Konya, Kırşehir; soğan sökümü için de Ankara Polatlı, Hatay ve Adana illerine gidiyor.


Tarım işçilerinin başvuru süreci ile ilgili bilgi veren Şirinkuyu Mahalle Muhtarı Şeyhmus Çelik, vatandaşlar öncelikle bağlı bulundukları tarım müdürlüğüne başvuru yaparak kendilerine verilen formu dolduracaklarını söyledi.


Çelik, “Bu forumda tarım işçisi olarak gidecekleri yeri belirtecekler. Tarım müdürlüğü, dolduran formu sistem üzerinden gidecekleri yerin valilik ya da kaymakamlık makamına evrakları gönderecekler. Gidecekleri yerin valilik veya kaymakamlığı tarafından, bu kişilerin gelişini teyit ettikten sonra onay verecek.  Bu onay sürecinden sonra da Siverek kaymakamlığı hızlı bir şekilde vatandaşın sağlık kontrolünü yaptırıp, vatandaşa izin belgesini sunarak gitmeleri sağlayacaktır.” dedi. (İLKHA)


Bu haber 8561 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü